Rapport fra kickoff i Sandefjord

“Lær Kidsa Koding, Sandefjord” hadde kickoff i går; 9. april. I forkant av samlingen fikk vi enestående dekning av lokal media som Sandefjords Blad og NRK P1 – Østafjells som gjorde at 16 påmeldte dukket opp for å høre mer om hva dette var.

Primært var dette et infomøte samt aksjonsmøte for foreldre og vi brukte tiden på å se på hva som finnes av materiell og verktøy der ute som kan benyttes for å lære barn. Undertegnede hadde en presentasjon hvor det ble vist litt av mulighetene som er der og forhåpentligvis demystifisere litt av hva denne kodingen egentlig er. Avslutningsvis hadde vi åpen debatt på hva kan vi gjøre i Sandefjord, hvilken form skal dette ha og ikke minst hvem kan bidra med hva.
Einar Ingebrigtsen presenterer

Engasjementet som alle som kom viste i den åpne debatten var helt enorm. Det kom utrolig mange gode innspill, og vi opplevde og en veldig stor vilje til å være med å hjelpe med ulike aspekter. Vi var innom mange gode forslag til gjennomføring men landet på at det aller viktigste var å komme i gang og den korteste veien til mål vil være å etablere det som en fritidsaktivitet.

Samtidig som vi etablerer dette vil også se på hvordan vi kan jobbe med skolene og finne en samarbeidsform for dette, dette kan være potensielt et større lerret å male – derfor valgte vi fritidsaktivitet som det første startskuddet. Innen kort tid vil vi sette opp et møte via Meetup og rekruttere foreldre til å ta med barna sine til dette.

Et gjentagende tema vi var innom, var det å se på muligheten for å sette klare mål for barna, slik at det ble en viss kontinuitet i det arbeide å lære seg. F.eks. det å avholde en konkurranse hvor målet er å lage noe bestemt innenfor en periode. Fra egen barn og ungdom var dette et element som var veldig avgjørende for å lære og det å pushe fremover, da gjennom det som kalles for demo-scenen. Når “The Gathering” ble started i sin tid på tidlig 90-tallet var hovedfokuset rundt skaper-konkurranser. Det var mulig å bidra med alt fra musikk til digitale tegninger til det som kaltes demoer som kombinerte musikk og grafikk med kode som gjorde det levende.

En av de tingene som kan være verdt å notere seg – som kanskje også er tilfelle andre steder enn i Sandefjord: Nærmiljøutvalgene har penger, og gjerne også lokaliteter til å bidra med til aktiviteter som dette. I Sandefjord var det en god del penger til overs faktisk, slik at her finnes det potensielt gode muligheter.

Vi har da etablert et styre bestående av Christer Stenbrenden, Damien Egan, Terje Rove Pettersen og undertegnede. Vi er fire ildsjeler med ulike bakgrunner, og har et stort spenn i hva de enkelte kan bidra med.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar