Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lærerkonferanse på Vitensenteret på Gjøvik!

30.11.2016 klokken 09:00 - 15:30

- kr 500

LKK-Logo-Url-Positiv-Farge-2

Endelig kan vi i samarbeid med Vitensenteret Innlandet annonsere mjøsregionens første lærerkonferanse i koding!

Er du en norsklærer på jakt etter nye fortellingsteknikker? Eller en naturfagslærer som ønsker å gjøre noe litt annet enn å bygge musefellebil? Kanskje er du en kunst og håndverkslærer som har lyst å lage digital kunst med elevene dine? Musikklærer som ønsker et alternativ til blokkfløyta? Eller har du blitt forespeilet å undervise i valgfaget Programmering og ønsker litt mer faglig input?

Meld dere på her!

Alt dette kan du lære mer om på Lær Kidsa Kodings lærerkonferanse på Gjøvik! Konferansen avholdes 30. november og er et heldagsarrangement med foredrag, lunch og workshops. Detaljert program publiseres på et senere tidspunkt, men dagsplanen er som følger:

  • 0900: Velkommen!
  • 0910: Foredrag – presentasjonene er tilgjengelig her
  • 1130: Lunch og mingletid
  • 1230-1500/30 – Workshops!

Workshop 1, Code Studio:

Aldri vært borti koding før? Er du usikker på om det er noe for deg? Med Code Studio får du en pedagogisk oppbygd plattform som viser vei til grunnleggende programmeringsferdigheter ved hjelp av kodeblokker i stedet for tekst. I Code Studio kan man sette opp klasserom og følge elevenes progresjon, tildele oppgaver og lære programmering i sitt eget tempo. Fungerer for alle alderstrinn.

Workshop 2, Scratch:

Scratch er, som Code Studio, basert på kodeblokker. I motsetning til Code Studio følger ikke Scratch en pedagogisk oppbygning, men er et programmeringsmiljø hvor alle muligheter er tilgjengelige fra start. Lær Kidsa Koding har oversatt og utviklet en rekke ferdige opplegg som man kan bygge undervisningen og aktivitetene rundt. Scratch egner seg for elever fra ca 4. trinn og oppover.

Workshop 3, Micro:bit:

Micro:bit er en mikrokontroller som ble laget for første gang i 2016 for å lære barn programmering. Den er noe enklere enn Arduino, og kan programmeres både med blokker som i Scratch eller med tekstbaserte språk som Python og JavaScript. Micro:bit har innebygd LED-matrise, knapper, gyroskop, Bluetooth, temperaturmåler osv, og deles for tiden ut gratis til alle 12-åringer i Storbritannia.

Workshop 4, Arduino:

Arduino er en mikrokontroller som kan benyttes til å sende og motta signaler. Disse signalene kan tolkes og benyttes til alt, fra å få LED-lamper til å lyse i bestemte farger, pulsere eller rekkefølge, til å lage en selvkjørende robot som unngår hindringer. Eller hva med en værstasjon som logger vær og vind og publiserer informasjonen på en nettside? Med Arduino er “alt” mulig. Vi tilbyr her et innføringskurs for å bli kjent med Arduino og programmeringsspråket C. Anbefales fra 6./7. trinn og oppover.

Påmelding

Påmeldingsavgift er 500 kr eks mva for første påmeldte fra en skole, og 400 kr eks mva for ytterligere påmeldte fra samme skole. Studenter betaler 150 kr eks mva. Påmeldingsavgiften går kun til å dekke egenkost ved arrangementet.

Meld dere på her!

 

Details

Date:
30.11.2016
Time:
09:00 - 15:30
Cost:
kr 500
Event Category:

Venue

Vitensenteret Innlandet
Brennerigata 1
Gjøvik, 2815 Norge
+ Google Map

Details

Date:
30.11.2016
Time:
09:00 - 15:30
Cost:
kr 500
Event Category:

Venue

Vitensenteret Innlandet
Brennerigata 1
Gjøvik, 2815 Norge
+ Google Map