Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

NDC Code Club 2016

07.06.2016 klokken 17:30 - 20:30

Tirsdag 7.juni kl 17:30-20:30 arrangeres NDC Code Club for fjerde år på rad! Arrangementet arrangeres i samarbeid med Norwegian Developers Conference, og vi vil invitere til en uforglemmelig kodekveld på Clarion Hotel Royal Christiania i Oslo sentrum.

Les om fjorårets arrangementet her:

I år stiller vi med et program hvor en kan velge mellom 8 paralleller. De er samlet her og bedre beskrevet nedenfor. Velg den seksjonen som passer for din aldersgruppe og som du synes virker mest interessant. 

Meld deg på her!

  • Codestudio. For de mellom 4 og 8 år, 45 plasser.
  • Scratch. For 8 år og oppover, 100 plasser.
  • Computercraft. For 12 år og oppover, 45 plasser.
  • Processing. For 12 år og oppover, 45 plasser.
  • Robotprogrammering. For 12 år og oppover, 14 plasser.
  • App Inventor. For 12 år og oppover, 16 plasser.
  • 3D-programmering i Blender. For 12 år og oppover, 14 plasser.

For de som deltar på Computercraft, Processing, Robotprogrammering, App Inventor og 3D-programmering i Blender så starter vi først med en 30 min fellesseksjon før selve kodekurset, mens Codestudio og Scratch starter rett på.

Påmeldingsfrist er søndag 5.juni kl. 23:59. Hver enkelt må ha med seg sin egen laptop. Alle vil få epost med praktisk informasjon om arrangementet når det nærmer seg, men om dere skulle ha spørsmål så kan de sendes til tjerand.silde@kidsakoder.no.

Detaljert program for NDC Code Club 2016

1. “CodeStudio”

Vi har laget en parallell for de aller yngste. Her vil vi ta i bruk Code.org sine opplegg for Kodetimen. Dette vil bli en lett introduksjon som hverken krever forkunnskaper i lesing eller matematikk. Oppgavene finnes på studio.code.org.

6BwxGmnC4CcJPDHKouwJ2A-code-logo-640x640

2.”Lær programmering med Scratch”

Scratch er et programmeringsspråk som er morsomt å bruke og lett å lære, ikke minst siden det er oversatt til norsk. Med Scratch er det lett å være kreativ med datamaskinen og lage for eksempel animasjoner og spill.
scratch
Scratch er anerkjent som en bra introduksjon til programmering for alle aldersgrupper (også voksne!) men passer spesielt godt for barn i alderen 8-13 år. Dere kan følge oppgavene til Kodeklubben, der dere får lage egne dataspill med forskjellig vanskelighetsgrad, eller arbeide med egne ideer. Underveis gir vi også noen tips om andre måter å være kreativ med datamaskinen.
Scratch finner dere på scratch.mit.edu og programmeringsprosjekter kan dere finne på kodeklubben.github.io. Det finnes en startveiledning og et sett instruksjonsvideoer dere kan se på først om dere skulle ønske det.

3. “ComputerCraft – Programmering i Minecraft”

ComputerCraft er en mod til Minecraft, som lar deg bygge datamaskiner og roboter inne i spillet. Disse datamaskinene og robotene kan programmeres til å kontrollere dører, grave huler, bygge hus og så videre. ComputerCraft bruker programmeringsspråket Lua, som er et enkelt og fleksibelt tekstbasert programmeringsspråk.

Dette kurset gir en introduksjon til ComputerCraft og hjelper deg i gang med dine første datamaskiner og roboter. Kurset i ComputerCraft passer fra ca. 11 år og oppover, og krever at du forstår noe engelsk. Det er en fordel å ha spilt litt Minecraft tidligere, samt ha motivasjon for å lære noe litt utfordrende.

4. “Processing”

Du ønskes her velkommen til et minikurs hvor du kan lære deg å programmere. Dette kurset er rettet mot nybegynnere  og krever ingen forhåndskunnskaper. Målet for kurset er å gå gjennom noen viktige begreper innenfor programmering og at alle skal lære seg nok til å lage et visuelt program.

Processing er et språk og utviklingsmiljø som gjør det enkelt å komme i gang med programmering. Det kan lastes ned via processing.org/download. Processing er basert på Java, så hvis du lærer deg Processing, så vil du indirekte lære deg litt Java.

5. “Robotprogrammering “

Velkommen til robotkurs! Arduino er en fantastisk morsom læreplattform som kombinerer 2 veldig spennende områder – programmering og elektronikk!  Vi starter veldig enkelt med en gjennomgang av utstyret vi skal benytte oss av, deretter skal vi bygge og programmere roboten.

IMG_5555

Ta med egen datamaskin med Arduio IDE programvaren installert. Arduino IDE er gratis, og kan lastes ned og installeres fra Arduino sin nettside: http://www.arduino.cc/en/Main/Software. Vi anbefaler versjon 1.6.x.

6. “App Inventor”

App Inventor er et program vi bruker for å lage apps til Android. App Inventor er også blokkbasert, og er derfor et perfekt neste steg for de som allerede har kodet litt i Scratch –  men det går også å begynne her. Kurset krever at deltagerne har med egen laptop og en Android-telefon/-nettbrett.

7. “3D-programmering med Blender”

Er du interessert i hvordan dataspill lages? Her kan du lære hvordan du kommer i gang med å lage helt ordentlige 3D-modeller, animasjoner og spill ved hjelp av gratis programmene Blender og Unreal Engine.

Dette er profesjonelle programmer som er krevende å bruke, men det finnes lærestoff på nettet slik at du kan lære deg det selv. Øystein Skauli har gjort det, og han viser deg hvordan du kommer i gang. I denne videoen ser du hvordan arbeidet med 3D-modellering foregår, i 30 gangers hastighet! Kurset gir en introduksjon til bruk av Blender og du får også demonstrert hvordan man bruker Unreal Engine til å lage spill.

Du bør laste ned programmene, som er gratis, på forhånd. Blender: http://www.blender.org/. Unreal Engine: https://www.unrealengine.com/what-is-unreal-engine-4. Du kan også prøve deg fram på egenhånd før kurset. Her er et par steder med instruksjonsvideoer på engelsk med Blender og Unreal Engine.

Meld deg på her!

Tusen takk til vår samarbeidspartner Norwegian Developers Conference!

Details

Date:
07.06.2016
Time:
17:30 - 20:30
Event Category:

Venue

Royal Christiania
Biskop Gunnerus' gate 3
Oslo, 0155 Norge
+ Google Map

Details

Date:
07.06.2016
Time:
17:30 - 20:30
Event Category:

Venue

Royal Christiania
Biskop Gunnerus' gate 3
Oslo, 0155 Norge
+ Google Map