Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lærerkonferanse i Oslo vår 2015

25.03.2015 klokken 09:00 - 16:00

- kr 500

Konferanse med intensivkurs og erfaringsutveksling for lærere og entusiaster onsdag 25. mars

Lær Kidsa Koding presenterer den østnorske lærerkonferansen for våren 2015! Vi følger opp våre tidligere suksesser for lærere og “skolefolk” med en vår-konferanse denne gang. Vi ønsker å skape en arena hvor de som har prøvd eller har lyst å prøve koding i undervisningen kan få møtes, snakke sammen, lære av andre og reise hjem igjen fulle av ideer og nye bekjentskaper.

Vi oppfordrer særlig lærerstudenter til å ta turen til oss! Koding kommer til å bli en sentral del av skolen i årene som kommer, men ingen av lærerutdanningene har tatt høyde for det. Her får du alt du trenger for å komme i gang!

Konferansen er non-profit, og deltakeravgiften går til å dekke direkte kostnader med arrangemenetet. Foredragsholdere og arrangørerer jobber frivillig og gratis.

Merk at det kan komme endringer i programmet.

  • Tid: Onsdag 25. mars, kl 0900-1600
  • Sted: UiO – Ole Johan Dahls hus. Enkleste måte å komme seg dit på er med t-banen til Blindern. Vi skilter vegen fra stasjonen til riktig rom.
  • Deltakeravgift inkl. lunsj: Kr. 500,- eks. mva. for første deltaker. Kr. 400,- eks. mva. for øvrige deltakere fra samme skole/bedrift. Studenter kr. 150,-(Avgiften faktureres i etterkant.)
  • Deltakerne bruker eget utstyr i workshop. Husk å ta med ladekabel til PC-en. Nettbrett er ikke å anbefale.
  • Frist for påmelding er 20. mars

Et tredelt program for dagen

Del 1 omhandler status for koding i skolen pr. mars 2015. Hva har skjedd, hva skjer nå og hva kommer til å skje i tiden som kommer. Foredrag fra lærere og ildsjeler som har stått på for å lære elever og andre lærere om koding:

Torgeir Waterhouse forteller om hvorfor vi må lære kidsa koding, og hvorfor dette må inn i skolene.

Roger Antonsen tar oss med på en reise i matematikkens og programmeringens verden.

Carl A. Myrland forteller om hva som har foregått i skolene rundt om i landet den siste tiden.

Med mulighet for flere foredragsholdere..

Del 2 er Open Space, der deltakerne kan møtes i mindre grupper for å bli kjent, stille spørsmål til erfarne LKK-ere, utveksle ideer og diskutere problemstillinger. Open Space glir sømløst over til lunch.

I del 3 går vi praktisk til verks, og konferansedeltagerene lærer programmering med  opplegg de selv kan ta direkte i bruk på egne skoler for å lære bort til både elever og kollegaer.

Vi tilbyr workshops i følgende språk:

Code Studio:

Dette er hjertebarnet til Code.org, organisasjonen som kickstartet hele den internasjonale kodebevegelsen. Det er ekstremt pedagogisk bygget opp, og gir en nøye og presis gjennomgang av alle konseptene vi må kunne innenfor prgrammeringen. Kan spesielt anbefales for lærere fra 3.-7. trinn, og kan med hell benyttes helt ned i 1. trinn, for eksempel som et fadderopplegg. Code Studio kan også benyttes som selvgående aktivitet på f.eks. ungdomstrinn eller VGS før man setter i gang med Scratch, Processing eller Arduino.

Kursholder er foreløpig ukjent.

Scratch:

Et grafisk programmeringsspråk som det er lett å komme i gang med, og lett å oppnå umiddelbare resultater med. Dette er et ekte programmeringsspråk som benytter kodeklosser man setter sammen som puslespillbiter, og man kan lage alt fra enkle, grafiske fortellinger til ganske avanserte spill. Scratch benyttes av alt fra barneskoler til universiteter som MIT og Berkeley for å lære barn og nybegynnere å kode.

Kursholder er Geir Arne Hjelle

Arduino:

Programmerbar elektronikk! Arduino er en mikrokontroller som kan styre hva det skulle være av elektiske dingser, og kan benyttes til å lage alt fra LED-julelenker med spesialeffekter til radiostyrte biler. Dette er perfekt for Teknologi i praksis-lærere, men Arduino kan også helt fint benyttes i kunst & håndverk, matematikk og fysikk. Hva med å bygge sin egen værstasjon som kan registrere endringer i temperatur og luftfuktighet og få det overført direkte til skjermen på PC-en eller mobilen? Det går an med Arduino! Se også kodegenet.no for mer info

Kursholder er Joachim Haagen Skeie

Processing:

Processing er et tekstbasert programmeringsspråk som ligner ganske mye på Python, men er designet for kreativ utfoldelse og er spesielt godt egnet for å få frem mønstrene innen matematikken. Se for eksempel matematikksenterets Math Bugs-opplegg hvor de har brukt Processing til å visualisere ulike funksjoner. http://www.matematikksenteret.no/content/4751/Math-Bugs. Roger Antonsen bruker Processing til å lage simuleringer av matematikk og naturen.

Kursholder er foreløpig ukjent.

Vi har lagt opp til at vi avrunder dagen med sosialt samvær. Mer info om dette kommer senere.

Følg oss på Twitter (@kidsakoder og @kodeiskolen) og bli med oss på Facebook: “LKK-nettverk for lærere” for å få info om nye kurs og konferanser!

Detaljer

Dato:
25.03.2015
Tid
09:00 - 16:00
Kostnad:
kr 500
Kategori for Arrangement:

Sted

UiO – Ole Johan Dahls hus
Gaustadalléen 23B
Oslo, 0373 Norge
+ Google-kart

Detaljer

Dato:
25.03.2015
Tid
09:00 - 16:00
Kostnad:
kr 500
Kategori for Arrangement:

Sted

UiO – Ole Johan Dahls hus
Gaustadalléen 23B
Oslo, 0373 Norge
+ Google-kart