Kodetimen

Kodetimen er en skoletime med programmering, ferdig tilrettelagt for elever på alle klassetrinn.

Nå har 3987 elever fra 75 skoler meldt seg på!

Kodetimen er en del av Hour of Code som er en verdensomspennende frivillig, digital dugnad for at barn skal kunne lære koding i skolen.

Meld klassen din på Kodetimen

Læreren trenger ikke å ha erfaring med programmering. Vi kommer med forslag til oppgaver du kan bruke for en times undervisning i koding.

Kampanjeperioden for Kodetimen er 9.-15. desember (uke 50), men dere kan selvfølgelig arrangere kodetime akkurat når dere vil.

Finn oppgavene her

Vi har plukket ut noen gode oppgaver du kan bruke.

For barnehage og småtrinnet

For mellomtrinnet

Minecraft-illustrasjon

For ungdomstrinnet og videregående

Scratch er et grafisk programmeringsspråk som er laget for at barn og unge enkelt skal lære seg programmering. Programmering i Scratch er litt som å bygge med Lego, og vi har laget mange prosjekter slik at du enkelt kan komme igang med å lage dine egne spill.

Slik kommer du i gang med Scratch

  • Gå til scratch.mit.edu.
  • Dersom siden er på engelsk så kan du bytte til norsk ved å gå helt ned på siden og velge Norsk Bokmål.
  • Dersom du ikke har bruker så kan du lage det ved å trykke på Bli Scratch-bruker, øverst til høyre.
  • Vi har en egen guide for veiledere og lærere: Kom i gang med Scratch.
Super:bit-logo

super:bitkodetimen er oppgaver som lar deg kode med micro:bit i kodetimen. Det passer både for de som har programmert i micro:bit før eller gjennomgått opplæring fra Den teknologiske skolesekken gjennom de norske vitensentrene.

super:bit er et fellesprosjekt mellom Lær Kidsa Koding, NRK og Vitensenterforeningen. Sammen skal inspirere: Elever skal få kunnskap om og forståelse for teknologi, algoritmisk tenkemåte og programmering. Lærere skal få innsikt, evne og vilje til å undervise i programmering. I den lokale kodeklubben kan barn fortsette å lære enda mer.

Her er oppgaver i micro:bit dersom du har lyst til å være en del av super:bit-kodetimen.

Hvis du vil bruke andre oppgavesett, finner du flere oppgaver både på nynorsk og bokmål på oppgavesidene våre. Du kan også bruke oppgaver fra Kodetimen tidligere år eller ta utgangspunktet i opplegget på Code.org (som delvis er oversatt til nynorsk og bokmål). Her finner du påmeldte til Kodetimen 2019!

Mer informasjon finner du på disse sidene:

For skoler | Foreldre og bedrifter  | Forberedelser | Oppgaver |

Spørsmål kan sendes til kodetimen@kidsakoder.no.