Bud

UL Vidar starter kodeklubb i ungdomshuset Breidablikk og satser på å være i gang med samlinger tidlig i 2020.

Kodeklubben Bud er et fritidstilbud der barn og ungdommer leker og lærer med programmering. Ideen er enkel: Frivillige med enkel IT-kunnskap lærer barn å programmere etter skoletid. Vi vil ikke at barna skal ha mer tid foran skjermen, men at de skal bruke tiden mer konstruktivt. Vi har tilgang på ferdige oppgavesett i flere programmeringsspråk, men i første omgang er det micro:bit vi sikter oss inn på. Vi jobber nå med å få på plass en startpakke med de komponenter vi trenger for å komme i gang.

Vi starter i det små og utvider etterhvert som tilstrømming av barn og veiledere er i gang. Vi hører gjerne fra deg om du synes dette er interessant og du ønsker å være med å arrangere. Like viktig som deltagende barn, er aktive foreldre. Uten foreldre blir det ingen kodeklubb. Du trenger ikke være profesjonell programmerer for å kunne drive en kodeklubb. Kodeklubben har et rikt sett med oppgaver innenfor de mest brukte programmeringsspråkene. Disse er enkle å ta i bruk og krever lite av veileder, annet enn noen små forberedelser. Det viktigste er at det er noen til stede som kan følge opp og som har lest gjennom, og gjerne gjennomført, prosjektene på forhånd. Kodeklubben er en arena for utforskning, læring og kreativitet, ikke et sted hvor et orakel skal fortelle hvordan alt fungerer.

Oppstart blir annonsert så snart vi har mer informasjon rundt tilgjengelighet i forhold til oppstartspakken for micro:bit.

 

 

 

Nyheter

Ingen innlegg enda

Dette skjer

Ingen arrangementer for øyeblikket

Kontaktpersoner

Simon Skotheimsvik

E-post: simon@skotheimsvik.no

Telefon: 91123260

UL Vidar

E-post: ulvidar.bud@gmail.com