Laster Arrangementer

« All Events

 • Dette event har allerede funnet sted.

Fagdag om programmering på HiST høst 2015

11.09.2015 klokken 10:30 - 14:15

Fredag 11. september arrangerer studentforeningen SALT, Lær Kidsa Koding og Kodeklubben Trondheim en fagdag om programmering for lærer- og lektorstudentene ved HiST og NTNU. Fagdagen vil være gratis for alle og krever ingen forkunnskaper om programmering eller data.

Dagen er todelt, hvorav en time foredrag før lunsj og to timer workshop etter lunsj. En kan velge mellom workshoper i språkene Scratch, App Inventor og Python. Alle deltagere må ta med egen datamaskin.

Meld dere på her!

Program

 • Fellesseksjon v/ Tjerand Silde 10.30 – 11.30
  • Lær Kidsa Koding
  • Programmering i skolen
  • Ressurser
  • Erfaringer fra Dag Rune Kvittem, Markaplassen Skole
 • Lunsjpause 11.30 – 12.15
 • Workshops 12.15 – 14.15 v/ Tjerand Silde & Eirik Fosse
  • Scratch
  • MIT App Inventor
  • Python

Det er mulig å lese om hvorfor og hvordan en kan lære bort programmering i skolen, og alle våre ressurser finnes åpent på kodeklubben.github.io og kodeiskolen.github.io.

Scratch

Scratch er et programmeringsspråk som er utviklet for å være lett å lære. Det er svært anerkjent og kanskje det beste verktøyet for å formidle grunnleggende konsepter i programmering. Scratch brukes i undervisning på alle nivåer, fra barneskole til universitet. Scratch kan også brukes som fritidsaktivitet på linje med dataspill, for dem som “tenner” på programering. Scratch er en åpen og ikke-kommersiell programvare fra MIT-universitetet i USA, og er oversatt til norsk.

Målsettingen med denne sesjonen er at deltakerne skal lære å lage egne programmer i Scratch og lære om hvordan Scratch kan brukes i skolen. I kombinasjon med litt selvstudium vil denne sesjonen sette deltakerne i stand til å bruke Scratch i egen undervisning, så enkelt er det! Scratch er mest aktuelt i grunnskolen fra fjerde til tiende klasse, men brukes også for eksempel som en del av Teknologistart for alle nye datastudenter ved NTNU.

MIT App Inventor

MIT App Inventor er nettbasert arena for å lage applikasjoner til Android. Her kan du lage spill og animasjoner direkte til telefonen din, knyttet til diverse sensorer som lyd, bevegelse og tuch. Dette kan lages ved å dra sammen ferdige programmeringsblokker, og det ligner i så måte veldig på å bygge LEGO eller å programmere i Scratch. App Inventor finnes kun på engelsk, og er tidligere utprøvd med stor suksess på ungdomsskolen, men er også veldig aktuelt å ta i bruk i undervisning på videregående skole.

Python

Python er et svært populært og anvendelig programmeringsspråk som har blitt populært pga sin enkle syntaks og anvendelighet. Workshopen er en innføring i hvordan programmeringsspråket Python fungerer og hvordan det kan nyttes i undervisning på ungdomsskolen. Da Python er et tekstbasert programmeringsspråk så er dette noe vanskeligere enn Scratch og App Inventor, men ikke verre enn at det fint kan læres bort til elever som er 12 år eller eldre. Veldig aktuelt for ungdomsskole og vgs.

Meld dere på her!

Detaljer

Dato:
11.09.2015
Tid
10:30 - 14:15
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
11.09.2015
Tid
10:30 - 14:15
Kategori for Arrangement: