Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette event har allerede funnet sted.

EU Code Week Kodekurs 2015

12.10.2015 klokken 17:30 - 20:00

EU Code Week arrangeres 10.-18. oktober i hele Europa, og i Norge holder vi flere kodekurs rundt om i hele landet. Et av kursene holder vi i Oslo mandag 12. oktober , og her har vi fem spennende paralleller som det er mulig å melde seg på. Les mer om EU Code Week her. [ALLE PLASSER ER TATT]

Kursene er helt gratis og holdes hos Tekna, Oslo fra kl 17:30-20.00. Det er mulig å melde seg på følgende paralleller (med anbefalt alder):

  • CodeStudio (4-10 år) [30 plasser]
  • ComputerCraft (11 år +) [30 plasser]
  • Processing (11 år +)[10 plasser]
  •  App Inventor (11 år +)[10 plasser]
  • Swift (13 år +) [10 plasser]

Meld dere på her [FULLT]!

Koding for de yngste i Code Studio!

Programmering med CodeStudio sine oppgaver for de aller yngste. Her vil vi ta i bruk Code.org sine opplegg for Kodetimen. Dette vil bli en lett introduksjon som verken krever forkunnskaper i lesing eller matematikk.

Oppgavene i kurset ligger ute på studio.code.org, og kursleder er Line Moseng.

ComputerCraft, koding i MineCraft!

ComputerCraft er en mod til Minecraft, som lar deg bygge datamaskiner og roboter inne i spillet. Disse datamaskinene og robotene kan programmeres til å kontrollere dører, grave huler, bygge hus og så videre. ComputerCraft bruker programmeringsspråket Lua, som er et enkelt og fleksibelt tekstbasert programmeringsspråk.

For å delta på dette kurset må deltagerne ha en Minecraft-konto. Oppskrift for hvordan du installerer ComputerCraft finner du her, og kursledere er Helge Astad og Geir Arne Hjelle.

Programmering med Processing

Her ønskes ungdommene velkommen til et minikurs hvor de kan lære seg å programmere. Dette kurset er rettet mot nybegynnere og krever ingen forhåndskunnskaper. Målet for kurset er å gå gjennom noen viktige begreper innenfor programmering og at alle skal lære seg nok til å lage et visuelt program.

Processing kan lastes ned på processing.org/download, og kursleder er Kine Gjerstad Eide.

Lag din første Android-app med App Inventor!

For de som allerede har vert borti Scratch, så kan det neste steget være å lage sine egne apper til Android. App Inventor er veldig likt Scratch, hvor vi også setter sammen kode-blokker til et program.

App Inventor er på engelsk, en koder på ai2.appinventor.mit.edu. De påmeldte må ha en google-konto til å logge inn med og en Android-telefon som en kan teste appen på. Kursholder er Tjerand Silde.

Lag din første iOS-app med Swift!

Her skal vi prøve å lage vår første app til iOS ved programmering i et språk som heter Swift. Dette kurset er for barn som er 13 år eller eldre og som kan noe programmering fra tidligere, for eksempel gjennom kurs i Python.

Kurset krever at alle deltagerne har en Macbook med OSX Yosemite eller nyere, en iPhone/iPad/iPod med kabel og at Xcode er installert. Kurset har plass til 10 deltagere, og kursledere er Andreas Amundsen og Simon Mørland.

Kodekursene arrangeres i samarbeid med Tekna.

tekna

Detaljer

Dato:
12.10.2015
Tid
17:30 - 20:00
Kategori for Arrangement:

Arrangører

Lær Kidsa Koding
Tekna

Sted

Tekna
Dronning Mauds gate 15
Oslo, 0250 Norge
+ Google-kart

Detaljer

Dato:
12.10.2015
Tid
17:30 - 20:00
Kategori for Arrangement:

Arrangører

Lær Kidsa Koding
Tekna

Sted

Tekna
Dronning Mauds gate 15
Oslo, 0250 Norge
+ Google-kart