Kodeklubben har i sommer oppdatert oppgavesidene oppgaver.kidsakoder.no! Dette er noe vi har jobbet med i to og et halvt år, og vi er veldig glade for å kunne tilby dette til skolestart 2018.

Vi har gjort mange endringer. Her er noen av de mest synlige forskjellene:

  • Vi har laget lærerveiledninger til ca alle oppgavene med tips, kompetanse- og læringsmål. Disse inneholder også forslag til vurderingskriterier, forutsetninger og utstyr.
  • Vi har skrevet en wiki til veiledere/lærere som ønsker å bidra, hvordan lærerveiledningene kan brukes og tips til å undervise i programmering.
  • Vi har egne elev- og læreresider til forskjellig bruk. Lærersidene gir tilgang til veiledninger, og vi ønsker å tilby mer informasjon her etterhvert.
  • Vi har lagt inn filter for språk, relevante skolefag, anbefalte klassetrinn og ulike tema. Nå blir det enklere å finne relevante oppgaver!
  • Vi har lagt ut alle oppgaver på bokmål og nynorsk, samt noen på engelsk. Det er også enkelt å legge til flere språk senere om det er ønskelig.
  • Vi har produsert nye oppgaver i bl.a. Processing, Microbit, Web og Python.

Har du innspill til de nye oppgavesidene? Gi oss en beskjed i forumet.

Takk til våre sommerstudenter Stein Olav Romslo, Øistein Søvik, Madeleine Lorås, Lars Klingenberg, Ole Martin Skagevang, Ole Kristian Pedersen, Arve Seljebu, Kine Eide, Martin Strand, Kristoffer Ravik Andresen og Fredrik Ås for fantastisk innsats. Arbeidet er blitt ledet av Lance Olav Eastgate og Tjerand Silde.

Vi har tatt hensyn til universell utforming, og bl.a. lagt til rette for skjermlesing og endring av skrifttype. Takk til Ingeborg Tande Johnsen i Halogen AS for hjelp og innspill til bedre universell utforming.

Takk til våre støttespillere som har finansiert arbeidet vi har gjort i sommerferien de siste tre årene!