Her følger noen nyttige lenker og informasjon om programmeringsspråkene vi ser på på kickoff 22. august, og som vi kommer til å bruke i kodeklubben utover høsten.

Scratch

https://scratch.mit.edu/

Scratch er et blokkbasert programmeringsspråk, oversatt til norsk, som passer for alle fra 6 år og oppover. Her kan du lage en egen bruker på Scratch sin nettside og lagre programmene dine og dele de med andre. Prosjektet som viser programmeringskonseptene som vist på kickoff finner du her.

Kodeklubben Nittedal benytter seg av oppgavene til Lær Kidsa Koding, som du finner her. Vi jobber med disse på kickoff og kodekveldene utover høsten.

BBC micro:bit

http://microbit.org/no/

Dette er en dingseboms som skolebarna i Storbritannia får leke med på skolen. micro:bit er en liten mikrokontroller, som er en helt egen datamaskin! Her kan du programmere lys, knapper, kommunikasjon med blåtann og mye mer! Kodeklubben Nittedal har 10 slike til rådighet. Programmeringsspråket som benyttes finner du på micro:bit sin nettside, og her har vi flere muligheter! Enklest er det å starte med den blokkbaserte varianten, her er det mye som ligner på Scratch! For de mer avanserte, så finnes både programmering med JavaScript og Python for micro:bit. Du kan til og med programmere den fra telefonen din ved hjelp av en app!

Processing

https://processing.org/

Processing er for deg som har programmert litt før, og som vil prøve deg på et tekstbasert programmeringsspråk. Programmeringsspråket baserer seg på det kjente språket Java, og kan programmeres i i et eget program som du laster ned til maskinen din. Det finnes også en fin introduksjon til språket (på norsk) her (krever ikke nedlastning). Processing er et kraftig verktøy som lar deg gjøre veldig mye! Det er flere universiteter som bruker dette i undervisningen sin. Mange liker også å programmere avanserte spill og simuleringer i Processing. Her finner du noen eksempler på hva du kan gjøre i Processing. Programmeringsspråket er kun på engelsk, og passer kanskje best for deg som er 13 år og eldre.