Dette innlegget er skrevet av en elev i 7. klasse ved Åvangen skole i Moss. Hun spør:
Å kode er å programmere verden rundt oss, men bør koding bli en del av skolehverdagen?

På Åvangen skole programmerer de med Arduino

På Åvangen skole programmerer de med Arduino

Å kode gir deg en opplevelse i kodeverden der bare fantasien setter grenser. Ved å kode lærer du å tenke logisk, lære forskjellige språk,  forskjellige fag og bruke kreativitet og fantasi. Man kan bruke f.eks. Arduino, Code Bug, Micro:bit, Kodu og Scratch for å lære deg å kode og komme frem til smarte løsninger. Dette er også en annen undervisningsmåte.

I stedet for å jobbe og skrive i bøker som vi vanligvis gjør kan man lære å programmere PC. Siden dette er en annerledes måte å jobbe på gjør det ting mye mer spennende for elever å lære, og elevene blir svært motivert til å få til nye ting innen matte, engelsk osv. Alt har forandret seg unntatt skole og kanskje koding vil hjelpe elever med å gjøre ting mer spennende å lære om. Så ja, jeg mener at koding bør bli en del av skolehverdagen.

"Alt har forandret seg unntatt skole og kanskje koding vil hjelpe elever med å gjøre ting mer spennende å lære om"

“Alt har forandret seg unntatt skole og kanskje koding vil hjelpe elever med å gjøre ting mer spennende å lære om”

Vi takker lærer Petter Lund Eriksen som har videresendt dette innlegget