Påmelding: https://goo.gl/forms/ljJvpBNWkwnbYPJ33

Tidspunkt: kl 10-13 lørdag 22.oktober

Sted: Technoport Kvernberget, 3.etasje, Pilotveien 2, 6517 Kristiansund

Ettersom dette er andre gang vi kjører kodeklubben vil vi ha et 2-delt opplegg. Vi kjører en intro til programmering for de som ikke har prøvd dette før, mens de som har vært med tidligere vil bygge litt videre på det de lærte sist. Fokus vil være på praktiske oppgaver utarbeidet av den frivillige organisasjonen Lær Kidsa Koding (LKK) og alle oppgavesettene ligger tilgjengelig på http://kodeklubben.github.io/.

Av praktiske grunner ber vi om at kidsa stiller med egen pc (Windows, Mac eller Linux) og de trenger en e-postadresse som brukes for opprette en brukerkonto i Scratch (https://scratch.mit.edu/). Det er dette programmet vi skal bruke for å lære å kode i og med en egen brukerkonto kan kidsa ta vare på programmene og spillene som de lager.

Erfaringen fra første kodeklubb tilsier at de minste (opp til 11-12 år) bør ha med en voksen som kan hjelpe dem underveis. Det kreves ingen forkunnskaper utover leseferdigheter for å være en støtte for kodekidsen, men vi ser at spesielt de yngste trenger litt hjelp for å følge oppskriftene.
For de litt eldre behøver vi at en voksen er med de første 20 minuttene slik at vi får opprettet brukerkonto i Scratch dersom de ikke allerede har det, men de voksne er også svært velkommen til å være med resten av tiden 🙂

Takk til Capitech som stiller lokaler til disposisjon, samt fikser frukt og drikke til deltakerne.

Velkommen!