Fredag 21. og lørdag 22. oktober arrangeres Oslo Skaperfestival 2016 på Deichmanske bibliotek – festivalen for kreativitet og skaperglede. Festivalen er gratis og åpen fra kl. 10-17 begge dager.

Bli med på vårt lærerkurs under skaperfestivalen – vi deler ut gratis microbits! Påmelding her.

Oslo Skaperfestival arrangeres av Deichmanske bibliotek, Norsk Teknisk Museum, Lær Kidsa Koding og Norway Makers. Det er en festival hvor alle – oppfinnere, kunstnere, forskere, hackere, håndverkere og hjemmemekkere – kan vise frem hva de har laget. Det er også en festival der du møter startups som lager innovativ hardware. På festivalen vil du også kunne delta på foredrag, kurs, verksteder og show.

skaperfestival

Bli med på Oslo Skaperfestival!

Vil du vise frem eller snakke om et prosjekt du har laget? Registrere deg på vårt nettskjema. Søknadsfristen er 21. september 2016. Vi har begrenset med plasser. Alle som søker vil få bekreftet om de har fått plass kort tid etter søknadsfristen.

Påmelding via denne linken.

Skaperfestivalene sprer seg i verden!

Oslo Skaperfestival er en norsk variant av det amerikanske festivalkonseptet Maker Faire. Første gang Maker Faire ble arrangert, var i San Mateo i California, USA i 2005. I 2016 blir Maker Faire arrangert på over 150 ulike steder rundt omkring i verden blant annet i regi av president Barak Obama i Det hvite hus, «White House Maker Faire», der presidenten fremhevet betydningen av å støtte opp under denne bevegelsen for å styrke innovasjon og entreprenørskap i USA.

I april 2013 og i januar 2014 ble Maker Faire Oslo arrangert på Teknisk museum i samarbeid med Universitetet i Oslo. I 2016 går Deichmanske bibliotek, Norsk Teknisk Museum, Lær Kidsa Koding og Norway Makers sammen om å utvikle et norsk festivalkonsept. Et av målsetningene er at festivalen skal kunne spre seg rundt i Norge.

Har du spørsmål eller vil samarbeide med oss?

Vi er på jakt etter gode samarbeidspartnere til å realisere Oslo Skaperfestival 2016. Ta kontakt med Tjerand Silde for mer informasjon: tjerand.silde@kidsakoder.no.