Technology-Will-Save-Us_BBC_Micro-Bit_dezeen_ban

Jeg har vært skeptisk til alle dingser som skal kobles til PC’er – fordi det som regel hører med software som må installeres på nedlåste skole-PC’er. Men BBC og det norske selskapet Nordic Semiconductor har løst floken. Og dingsen er billig!

Krever ikke installering

Du KAN selvfølgelig installere en app på nettbrettet eller telefonen for å snakke med den. Men har du en PC eller mac, kan du bare koble den til USB-porten, og så dukker den opp som en “drive”. Når du går inn på den – og trykker på fila “MICROBIT.HTM” – blir du ledet rett til hjemmesiden hos BBC. Der du kan programmere med én gang:

Mange muligheter for programmering på Micro:bit

Mange muligheter for programmering på Micro:bit

Knapper, lys, lyd og bilde

Micro:Bit kan måle akselerasjon, har kompass, en LED-Matrise, og trykk-knapper. Og du kan koble ledninger til ting for å oppdage om noen er borti dem. Om den kobles til en telefon, kan den styre telefonkameraet samt ta opp eller spille av lyd. I “starter-kit” følger det med en liten batteripakke, slik at vi kan ta den med ut eller la den inngå i fysikk-eksperimenter. Bare fantasien setter grenser for mulighetene til å bruke dette i mange fag. Og siden den kommer fra BBC – og er laget for skoler – kan vi stole på at det vil komme mange oppgaver fremover. Oppgaver som vi i Norge kan oversette eller ta utgangspunkt i.

Et enkelt program

Her et et lite program jeg laget på 1-2-3 sammen med datteren min

Vi starter enkelt

Vi starter enkelt

Når du trykker på “Compile” blir programmet oversatt og lastet ned til PC’en din. Alt du trenger å gjøre er å kopiere det over til den nye “drive’n”, og så..

En million engelske skolebarn får hver sin

Snakk om å satse på programmering i skolen! Når skal norske myndigheter skjønne at alle barn må få anledning til å bli skapere – og ikke bare forbrukere – av teknologi?

Anbefaling: prøv selv!

Jeg kjøpte min for ca. 150 kroner på eBay. Du kan også kjøpe dem fra denne nettbutikken. Takk til lærer Espen Clausen for tips! Jeg vet at han har laget en skritt-teller på sin, og tipper han skriver noe om Micro:Bit på bloggen sin eller her snart.

Uansett: BBC m/Partnere har klart å lage noe som imøtekommer lærernes virkelighet på en elegant og billig måte. Det er bare å kode i vei!

 


Illustrasjonfoto: http://www.dezeen.com/2015/07/10/one-million-uk-children-to-get-free-bbc-micro-bit-technology-will-save-us/