Den siste helga i oktober arrangerer Kartverket og Difi, i samarbeid med Lær Kidsa Koding, hackathonet #hack4no på Hønefoss rundt temaet åpne data. Vi inviterer alle datainteresserte barn og ungdom til junior-hackathon 28. og 29. oktober.

Junior-hackathon ble arrangert første gang i fjor hvor vi blant annet lanserte en tjeneste hvor du kan laste ned kart over nærområdet ditt i Minecraft, hadde kurs i apputvikling, hvordan lage egne nettkart og bruk av GPS i Minecraft. Noe av stemningen fra fjorårets arrangement er formidlet i denne videoen:

Som i fjor er deltakelse helt gratis. Vi tilbyr gratis mat (lunsj og middag) og overnatting (i klasserom). Vi vil også så langt pengene rekker, sette opp buss eller dele ut reisestipend til skoleklasser, kodeklubber og studenter slik at reisen til Hønefoss blir så rimelig som overhodet mulig.

Konkurranse!

Nytt i år er at vi arrangerer en konkurranse hvor man skal lage sitt eget spill, prosjekt eller presentasjon. Gjennom konkurransen ønsker vi å vise hvordan koding er nyttig for å bearbeide informasjon og data, og essensielt den eneste regelen er at bidraget skal inneholde egne eller andres data. Fram mot hackathon 28. og 29. oktober inviteres alle til å utvikle sine egne prosjekter hvor man behandler, illustrerer eller utnytter data på en eller annen måte. Eksempler på dette kan være informasjon om nærmiljøet man samler inn selv, kartdata som er åpent tilgjengelig fra tilbydere som Kartverket eller OpenStreetMap, eller åpne datasett som finnes blant annet på data.norge.no og hos Statistisk sentralbyrå.

Veiledninger og verktøy for å ta i bruk slike data vil bli gjort tilgjengelige gjennom nettsiden hack4.no/junior-hack i løpet av sommeren, og vi oppfordrer kodeklubbene til å hjelpe de unge i gang med dette. Man kan delta i små grupper eller som hele kodeklubber eller skoleklasser. Bidragene leveres og presenteres i forbindelse med junior-hackathon 28. og 29. oktober.

Fra junior-hackathon 2015

Samling på Hønefoss 28. og 29. oktober

Junior-hackathon foregår som i fjor sammen med hackathon for de voksne. Gjennom de to dagene vil det være presentasjoner av konkurransebidragene. I tillegg vil det være utstillinger og workshops hvor vi vil eksperimentere, programmere og hacke. Opplegget vil være tilrettelagt både for datainteresserte nybegynnere og erfarne kodere som ønsker en utfordring!

Hackehelgen vil også være en sosial møteplass hvor man kan treffe andre med de samme interessene. For de voksne vil dette være en utmerket anledning til å utveksle erfaringer rundt kodeklubber og kurs. I anledning halloween vil vi også arrangere en skummel rebusløype!

Vi trenger din hjelp!

Til workshopene denne helga ønsker vi å utnytte din erfaring som kodeklubbveileder. Vi vil arrangere mange parallelle kurs og arbeidsgrupper, men for å få til dette trenger vi din hjelp! Har du noe du vil vise frem eller kan du hjelpe til som veileder underveis så si fra til Geir Arne Hjelle (geir.arne.hjelle@kartverket.no, tlf. 932 11 279). Vi ønsker å holde både “tradisjonelle” kurs i for eksempel Scratch og Python, men også vise frem mer “eksotiske” ting som roboter, lego, apps, kart, sensorer og så videre!

Praktisk

Du finner mer informasjon på hack4.no, og der kan du også melde deg på nyhetsbrev. Merk at påmeldingen åpner 23. august og at det er begrenset antall plasser (250 barn/ungdommer). Junior-hackathon starter etter skoletid fredag 28. oktober, men om noen kommer tidligere (hackathon starter på morgenen) vil det være aktiviteter også på formiddagen. Se også informasjonsskrivet som ble sendt til kodeklubbene.

Velkommen til Hackathon!