Kodeklubben Etne tilbyr gratis kodekurs i Etne i uke 31. Kursene arrangeres fra mandag 31. juli til fredag 4.august og varer fra kl. 18.00-20.00 hver kveld. Kursene arrangeres på Enge Skule. Vi tilbyr to forskjellige micro:bit-kurs som går parallelt:

Micro:bit PXT– for nybegynnere som ikke har programmert tidligere. Micro:bit PXT er et blokkbasert programmeringsspråk, på samme måte som Scratch som vi har holdt kurs i tidligere. Dette gjør at vi kan sette sammen kode-blokker istedenfor å skrive tekst når vi programmerer, litt som å bygge med LEGO. Dette kurset passer for de som er 8 år eller eldre. Alle må ta med sin egen datamaskin for å delta, men vi låner bort micro:bits til deltagerne.

Micro:bit Python– for de som har deltatt på kodekurs tidligere eller er 12 år eller eldre. Her programmerer vi micro:biten med programmeringsspråket Python, som vi har holdt eget kurs i tidligere. Koden vi skriver er tekstbasert, i motsetning til i PXT. Alle må ta med sin egen datamaskin for å delta, men vi låner bort micro:bits til deltagerne.

Påmelding her!

Micro:bit er en mikrokontroller som er laget for å lære barn og unge programmering. Den kan programmeres med blokker, akkurat som Scratch, eller med Python. Den har innebygde sensorer og annet som vi kan bruke, for eksempel blåtann, aksellerasjonsmåler, gyroskop, lysmatrise og knapper. Sjekk ut følgende lenker for mer informasjon:

– Microbit Foundation sin hjemmeside
– Denne løser et problem i norsk skole – du trenger ikke installere noen ting!
– Her kan du kjøpe micro:bit!

Ta kontakt med på epost dersom spørsmål.