Nå nærmer vi oss midten av mars, og det har skjedd mye spennende kodeaktivitet rundt om i landet til nå. Men det står også mye spennende på planen fremover!

2015-11-15 13.19.22

Det startes nye kodeklubber rundt om i hele landet, og vi teller nå over 60 kodeklubber! Her kan du sjekke hvor din nærmeste kodeklubb holder til og når de arrangerer kurs.

Accenture arrangerte en kodedag for ansattes barn den første lørdagen i mars. Dette skal vi også gjøre i samarbeid med NAV i april, og dette er noe vi har gjort mange ganger tidligere, blant annet hos Bouvet i høst. Simen Sommerfeldt delte sine erfaringer fra kvelden i høst, og her kan du få mange tips til hvordan dette kan gjennomføres andre steder også.

Tidligere har vi arrangert egne IT-konferanser for barn i Oslo, henholdsvis NDC Jr i juni og JavaZone Kids i september. Nå har vi også kommet i gang i Bergen, og første søndag i mars arrangerte vi Booster Kids! Her kan du se hva innholdet på konferansen var – noen flere byer som tar opp ballen?

I høst inngikk Lær Kidsa Koding et samarbeid med Tekna. En del av samarbeidet innebærer å legge til rette for at Tekna-medlemmer skal kunne starte kodeklubber rundt om i landet. Vi kickstartet i januar med kodekurs for 150 barn og infomøte for 50 voksne hos Tekna i Oslo – og fulgte opp med kurs for de voksne i Oslo (7. mars), Kristiansand (7. mars) og Grimstad (8.mars). Nå håper vi at det starter opp enda flere kodeklubber på Sørlandet og Østlandet! Vi har også planer om å sette opp enda flere kurs, så om noen ønsker dette lokalt så ta gjerne kontakt!

Den 1. mars gikk fristen ut for å søke valgfag i programmering, pilotprosjektet som starter opp til høsten. Mange skoler og kommuner har vist stor interesse for faget, og mange har startet planleggingen allerede – før de har fått svar på søknaden. En kan nemlig arrangere faget uansett, om en ønsker det. Vi ser frem til et tett samarbeid med kommuner og skoler fremover, og setter gjerne opp kurs og konferanser for lærere som forberedelse til valgfaget – ta gjerne kontakt!

Vi planlegger en arbeidshelg i Oslo 21.-22. mai, hvor vi ønsker å invitere alle koordinatorer, veiledere, lærere etc. til en samling hvor vi jobber med å utvikle Lær Kidsa Koding videre. Stikkord er læreplaner, kompetansemål, veiledninger, oppgaver m.fl. Kom gjerne med innspill! Vi sender ut mer informasjon og påmelding om ikke altfor lenge.

Ønsker du å følge med på hva som skjer fremover?

Har du et innspill til noe du savner eller ting som kan forbedres? Post et forslag!