I desember 2015 arrangerte vi Kodetimen – for tredje året på rad! I 2013 hadde vi ca 10 000 norske elever som deltok, og i 2014 var tallet steget til nesten 25 000. I 2015 håpte vi på opp mot 50 000 deltagere fra Norge!

For å se det som ble skrevet om Kodetimen i høst, sjekk ut:

Gjennom påmelding på kodetimen.no fikk vi i fjor hele 31 253 påmeldte elever – en økning fra 7 500 i 2014! Kart og liste over skoler kan dere sjekke ut på kidsakoder.no/kodetimen/kart. Totalt var det 1054 registrerte norske skoleklasser som deltok!

I november lanserte Code.org sine nye opplegg, med tema Star Wars og Minecraft. Dette ble en enorm suksess under Kodetimen, og kan også brukes på kodeklubbene før barna starter med koding i Scratch eller lignende.

På oppgavesidene våre om Kodetimen, kodeklubben.github.io/kodetimen, hadde vi 35 000 brukere innom i løpet av desember 2015. Code.org kan melde om 12 000 unike norske brukere i november og 44 000 i desember.

kodetimen

Over 120 lærere svarte på evalueringen etter Kodetimen, med svært positive tilbakemeldinger! Blant annet var det stor tilfredshet med oppgavesettene, som var både nivåtilpasset og motiverende for elevene. I tillegg svarte lærerne på om koding er noe alle burde lære i skolen, og 78.1% mente koding skal inn i skolen.

kodingiskolen

Vi kan dermed konkludere med at Kodetimen 2015 var en stor suksess –  og at opp under 50 000 norske elever deltok! Stor takk til alle som bidro med oversetting, som ekstralærere og med organisering, og spesielt takk til alle lærere som gjennomførte med sine klasser!

For å se bilder og innlegg fra kodeaktiviteten i desember må du gjerne sjekke gjennom #kodetimen på Twitter – og så håper vi å få med enda flere deltagere i desember 2016!