I Sandnes sparket fagruppen IT-jenter i DND Rogaland igang Kodetimen allerede 8. november, og tilsammen samlet de over 35 jenter og foreldre på Vitenfabrikken i Sandnes denne søndagen. Kodetimen var dermed fullbooket.

5814470_3207152

Foto: Nina Bauer & Ewelina Uscinska

– I samarbeid med Lær Kidsa Koding var koding på programmet og det viste seg at Elsa og Frost tiltrakk flere enn det vi hadde plass til, sier Nina Bauer i faggruppen IT jenter.

– Vitenfabrikken har også satt i gang kodeklubber som går over 8 uker og vi får høre at det er stor pågang. Da jentene pleier å være i mindretall på disse klubbene, bestemte vi oss for å ha et eget kode-arrangement bare for jenter. Dette syntes å være en god ide, da arrangementet raskt ble fulltegnet, avlutter Nina Bauer. Til våren er planen å arrangere kodekurs for både gutter og jenter.

Vitenfabrikken stilte med pc-er, men jentene hadde også anledning til å ta med seg sin egen laptop eller nettbrett.