Kodgenets Kodeklubb er inndelt i 2 seksjoner. For de som ikke har programmert noe særlig, eller ikke i det hele tatt, kjører vi introduksjonskurs fra kl. 17:00 til kl. 18:30. For de som har programmert tidligere, eller vært på kodekursene våre før, kjører vi mer spennende og utfordrende kurs fra kl. 18:30 til kl. 20:00.

Link til Påmelding: https://kodegenet.no/kodeklubb/event/2015_09_14_scratch_javascript_1

Scratch og JavaScript kurs

På Kodeklubben på Munkerud Gård de neste 2 mandagene blir det Scratch og JavaScript kurs.

Begge kursene går over 2 mandager, og bygger på hverandre.

Scratch for Nybegynnere (14/9 og 21/9): 17:00 – 18:30

Kurset er kjøres over 2 kodeklubber, hvor del 2 (neste uke) bygger på dette kurset.
Vi starter kurset kodeklubben med en enkel introduksjon til Scratch. Deretter skal vi opprette en ny konto i Scratch, slik at spillene vi programmerer automatisk blir lagret til kontoen vår. Deretter logger vi oss inn
I løpet av kurset skal vi lage et enkelt spill med en katt og en mus, hvor målet er å bevege katten for å fange og spise musa. Vi starter enkelt med å lære hvordan vi kan plassere katten på spill-brettet. Deretter skal vi se på noen av mulighetene som Scratch gir oss før vi skal lære hvordan vi kan benytte piltastene til å bevege katten rundt på spill-brettet.
Neste steg er å plassere en mus på spill-brettet som katten kan fange. For hver gang katten fanger og spiser musa, får vi ett poeng og en ny mus entrer spillet.
Til slutt skal vi sørge for at musa forsøker så godt den kan å rømme fra katten, før vi legger på lydeffekter.

Introduksjonskurs til JavaScript (14/9 og 21/9): 18:30 – 20:00

Dette kurset strekker seg over 2 kodeklubber, hvor den 2 (neste uke) bygger på dette kurset.
JavaScript er et av de aller mest populære programmeringsspråkene. Det er selve språket som driver moderne nettsider, og man kan programmere alt fra mobil-apper, nettsider og desktop-applikasjoner med JavaScript.
I dette kurset skal vi lære grunnleggende programmering, samtidig som vi lærer å programmere i JavaScript. VI starter veldig enkelt og rolig med å programmere enkle programmer rett i nettleseren via js.io.
I løpet av de to kursdagene skal vi lære både grunnleggende programmering, og grunnleggende JavaScript.