I samband med Arendalsuka inviterer Lær Kidsa Koding og Tekna til kodekurs. Fordi det fremtidige arbeidslivet er helt avhengig av at flere velger en teknologisk utdannelse ønsker vi å gi en gratis introduksjon i programmering i Scratch og ComputerCraft.

Kodekurset vil lære bort hvordan barn kan lage sine egne spill og dataprogrammer. Kodekurset er for barn mellom 8-16 år på Vitensenteret Sørlandet i Arendal lørdag den 15. august fra klokken 14-16. Det trengs ingen forkunnskaper for å delta, men de påmeldte må ta med egen laptop. Vi kjører to kurs:

  • Scratch for de mellom 8 og 12 år. [20 plasser]
  • ComputerCraft for de mellom 12 og 16 år. [20 plasser]

Vi kjører førstemann-til-mølla-prinsippet, og du kan melde deg på her!

”Lær programmering med Scratch” 

Scratch er et programmeringsspråk som er morsomt å bruke og lett å lære, ikke minst siden det er oversatt til norsk. Med Scratch er det lett å være kreativ med datamaskinen og lage for eksempel animasjoner og spill.

Scratch er anerkjent som en bra introduksjon til programmering for alle aldersgrupper, men passer spesielt godt for barn i alderen 8-12 år. Dere kan følge oppgavene til Kodeklubben, der dere får lage egne dataspill med forskjellig vanskelighetsgrad, eller arbeide med egne ideer. Scratch finner dere på scratch.mit.edu og programmeringsprosjekter kan dere finne på kodeklubben.github.io. Det finnes en startveiledning og et sett instruksjonsvideoer dere kan se på først om dere skulle ønske det. Vi kommer også til å ha med MakeyMakey, som gjør at vi kan spille spillene ved hjelp av å trykk på frukt osv.

Kursansvarlige er Einar Oltedal, Anita Haukvik og Anne Lill Simonsen.

“ComputerCraft – Programmering i Minecraft”

ComputerCraft er en mod til Minecraft, som lar deg bygge datamaskiner og roboter inne i spillet. Disse datamaskinene og robotene kan programmeres til å kontrollere dører, grave huler, bygge hus og så videre. ComputerCraft bruker programmeringsspråket Lua, som er et enkelt og fleksibelt tekstbasert programmeringsspråk.

Dette kurset gir en introduksjon til ComputerCraft og hjelper deg i gang med dine første datamaskiner og roboter. Kurset i ComputerCraft passer fra ca. 12 år og oppover, og krever at du forstår noe engelsk. For å bli med på dette kurset må du ha en Minecraft-konto. Installasjonsveiledning i ComputerCraft finner du her.

Kursansvarlige er Geir Arne Hjelle og Tjerand Silde.