Mandag 11.mai samlet ti spente ungdommer fra Ungdomsgruppa i Lær Kidsa Koding seg i Forskningsparken i Oslo for å lære mer om grundervirksomhet og hvordan de kan leve av å utvikle egne ideer.

2015-05-11 17.49.15

Kvelden startet med at Geir Arne Hjelle introduserte ungdommene til å bli med som både deltagere og veiledere på hackathon hos Kartverket og Difi den første helgen i juni. Dere finner mer informasjon om arrangementet her. Han informerte også litt om Festival of Code, som arrangeres i Birmingham 27. juli – 2. august, hvor de sponser reise og opphold for noen ungdommer fra Norge. Høres dette spennende ut? Ta kontakt med Geir Arne på epost.

Videre så informerte Anne Worsø om Oslo Tech og hvilke muligheter som finnes der. Tilslutt fikk hele gjengen en omvisning rundt i lokalene hvor vi også møtte på ulike grundere som pratet litt om prosjektene de jobber med akkurat her og nå. Etter omvisningen samlet alle seg i kantina for å spise pizza og bli bedre kjent med hverandre.

2015-05-11 18.32.31

Del to av kvelden var satt av til presentasjoner. Først ut var Nicolaj Brody Petersen som pratet om hvordan det er å være grunder, og om hvordan spillet Fun Run fikk så stor suksess. Her la han stor vekt på å finne dyktige å engasjerte personer som du trives å jobbe sammen med, være tålmodig mens en jobber, gjøre mye testing underveis og ha stort fokus på markedsføring så snart produktet er klart. Nicolaj sin presentasjon kan dere finne her.

2015-05-11 18.37.54

Siste innlegg var med Åsmund Dæhlen fra StartUiO som informerte om mulighetene til å treffe engasjerte og innovative studenter som gjerne hjelper til for at unge skal klare å gjennomføre sine ideer, samt litt om hvilke mulige studier som finnes for IT-interessert ungdom. Kvelden ble rundet av med at StartUiO og Oslo Tech lovet å informere Lær Kidsa Koding om relevante arrangementer slik at vi kan spre ordet til våre ungdommer. Tusen takk til Anne og Sarah fra Oslo Tech for et flott arrangement!

2015-05-11 19.07.23

På Facebook har Ungdomsgruppa i Oslo en egen gruppe for de som er interessert i å være med på slik arrangement, dere må gjerne melde dere inn her. Dersom noen ønsker å starte ungdomsgrupper andre steder i landet, ta kontakt med Tjerand for å få dette til!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar