I går ble den internasjonale jente-IKT-dagen 23. april feiret verden over. Lær Kidsa Koding er vanligvis mest opptatt av at programmering er noe for jenter og gutter i fellesskap, men i går hadde vi særlig fokus på å gi jentene en kort introduksjon og oppmuntre de til å fortsette å kode. 

goymedkoding

Kvinner er fortsatt underrepresenterte og en minoritet innen teknologi, samt at bare rundt 10% av søkere til IT-studier i Norge er jenter. I samarbeid med Oda-Nettverk markerte vi derfor dagen med en kodejentekveld «Gøy med koding!» for både døtre og mødre, i Microsoft sine lokaler. 50 jenter og 40 kvinner fikk en introduksjon til programmering, og fikk høre om mulighetene for å fortsette og lære mer om koding etter at kvelden var over. Det var stor stemning, og nesten samtlige ville fortsette med koding, og vise andre hvor morsomt koding er!

Uansett hva vi skal jobbe med i fremtiden, så trenger vi innsikt i hvordan datamaskinene rundt oss fungerer – Tjerand Silde, prosjektleder LKK

Programmet for kvelden var som følger:
17.00: Folk ankommer/bespisning
17.20: Velkommen v/Kristine Beitland
17.25: «Hvordan kode?» v/Tjerand Silde
17:30: Koding med studio.code.org/
18:50: Avslutning med:

  • «Hvorfor er det å jobbe med IT?» v/ Anna Olsson
  • «Veien videre med koding» v/Tjerand Silde

Tilstede var også NRK Super, vi kan sannsynligvis forvente et innslag på Supernytt i løpet av uke 18. Det blir også lagt ut på NRK sine nettsider for de som ikke skulle ha mulighet for å se det live.

For de av foreldre og andre som er interessert i å vite mer om Lær Kidsa Koding, Kodeklubben og Kodetimen så finner dere alt dere ønsker å vite ved å følge lenkene i hovedmenyen over. Ta gjerne kontakt med Tjerand på tjerand.silde@kidsakoder.no med alt dere måtte lure på.

Vi kodes!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar