kodekurs_laerer

I løpet av mars og april deltar 72 ansatte ved Oslos Aktivitetsskole på programmeringskurs med Scratch. Målet er å tilby kurs i Scratchprogrammering for barna på Aktivitetsskolen. Kurset starter med en kort introduksjon til hvorfor programmering i skolen er viktig, og hva Lær Kidsa Koding ønsker å oppnå. Deretter introduserer vi Scratch, som er et barnevennlig og lærerikt programmeringsmiljø hvor man kan bygge opp enkle spill og programmere presentasjoner ved hjelp av enkle byggeblokker som man kan koble sammen.

scratch_ch1_endre_spraak3

Etter en rask introduksjon beveger vi oss inn i Scratch. Med bakgrunn i Kodeklubbens oppgaver begynner vi med å programmere et enkelt spill hvor katten Felix skal fange musen Herbert.

scratch_ch2_legge_til_figur4

Etter at den første oppgaven er gjennomgått i plenum, beveger vi oss inn i et litt annerledes spill som viser frem andre måter å styre figurene på, samtidig som det viser frem muligeheter til å tegne egne bakgrunner og figurer. Til slutt oppsummerer vi kursdagen før vi gir noen tips om ressurser som ligger fritt tilgjengelig på nett som fritt kan benyttes av AKS og av skoler!

Med dette håper vi at mange av Oslos barn får muligheten til å delta på programmeringskurs via Aktivitetsskolen fremover!

Dersom du gikk glipp av kurset, har kursholderne fra Kodegenet redigert opptakene fra kurset. De kan du fritt se på https://kodegenet.no/page/scratch_kurs
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar