I denne artikkelen kan du lese siste nytt om utviklingen av Kodeklubbens oppgaver, samt lære hvordan du kan hjelpe til.

Kodeklubbens oppgaver befinner seg på kodeklubben.github.io. Kilden til websiden er tekstfiler skrevet i formatet markdown, som gjør det enkelt å lage oppgaver. For eksempel kan du hente ut kode fra et scratchprosjekt og legge det rett inn i oppgaven med noen få klikk. For å få dette til, er det en “bygger” som konverterer tekstfilene til websider, og denne byggeren har nå blitt enda enklere å bruke.

Siden desember i fjor har Arve Seljebu og Håkon Kaurel i Kodeklubben Trondheim forenklet byggeren. Nå vil en vanlig arbeidsflyt vil være:

  • Start byggeren.
  • Skriv oppgaven med en tekst-editor.
  • Se oppgaven i nettleseren live.

Dette fungerer ved at byggeren ligger i bakgrunnen og holder øye med alle oppgavefiler. Når den oppdager en endring, bygges websiden på nytt og nettleseren oppdateres.

Hva så? Jo! Visjonen vår er at det skal være meget enkelt å bidra med oppgaveutvikling, slik at Kodeklubben er de facto standard for å lære om koding for ferske kodeaspiranter. Ved samling av oppgavene på et sted er det enkelt for alle kodeklubber å dra nytte av hverandre. For eksempel har en av de ferske instruktørene i Kodeklubben Trondheim allerede laget en ny python-oppgave denne våren. Kanskje har din kodeklubb gjort noe lignende som få vet om? Eller skulle du ønske at ditt programmeringsspråk også fantes som kurs?

Å lage en helt ny oppgave eller et nytt kurs høres kanskje mye ut? Fortvil ikke, du kan fortsatt bidra! Enkle feil er lett å fikse og det koster ingenting å delta i diskusjonen. Spesielt trenger vi tilbakemelding fra kodeklubber som bruker oppgavene. Er en oppgave vanskelig? Lag en issue. Mangler det materiale? Lag en issue. Har du en god idè? Lag en issue. Skrev jeg Lag en issue!?

Fram til nå har det vært stor dugnadsånd blant noen få, så med dette ønsker vi deg velkommen til å hjelpe oss. Enkleste start er å lese README. Der vil du finne instruksjoner og videoer som viser hvordan du kommer i gang. Har du lyst på en uformell chat, finnes vi på gitter og facebook. Kanskje er din oppgave den neste på kodeklubben.github.io?

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] aktive i Kodeklubben Trondheim. De har også publisert artikler på kidsakoder.no, i form av “Nasjonalt samarbeid om kodeklubbens oppgaver” og “Hvordan lære programmering på […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar