Vi har hatt en enorm vekst i antall ildsjeler og aktiviteter siden vi startet opp for under to år siden. Å betjene en landsomfattende bevegelse krever mer enn hva vi kan mobilisere med frivillighet. Med en ansatt prosjektleder kan vi ta bevegelsen over i neste fase

Det gikk fort opp for Torgeir og meg at vi måtte få tak i midler til en rolle som kan jobbe med å koordinere den daglige driften og kjøre felles prosjekter.

Samsung finansierer vår prosjektleder

z1xi0mfaz2x491gwxayz

Samsung engasjerte seg tidlig som en støttespiller til bevegelsen, og sponset blant annet den første lærerkonferansen vår. Nå har de tatt et ytterligere steg, og bidrar med et helt årsverk. I sin uttalelse sier landssjef i Samsung Norge Even Amdal:  “Vi synes det er viktig å bringe informatikkundervisning inn i skolen, og vi er stolte av å kunne bidra til å trappe opp satsingen på digital kompetanse blant unge”. Tiltredes!

Tjerand Silde er vår prosjektleder

1960838_10151873581767261_1749943888_o

Tjerand har sammen med andre studenter ved NTNU vært en aktiv pådriver i å gjøre Kodeklubben Trondheim til en enorm suksess med over 270 påmeldte barn i 10 parallelle kurs. Ved siden av studiene har han også ledet Vektorprogrammet, og oppnådd gode resultater der. Tjerand kommer fra Etne kommune i Hordaland.

Torgeir og jeg hadde lenge hatt klar en “stillingsbeskrivelse”, hvor vi så etter en person som er raus og inkluderende, brenner for saken, og kan skape verdier gjennom andre. Jeg møtte Tjerand da jeg ble invitert til en workshop med Vektorprogrammet ved NTNU, og ble imponert over hans ferdigheter som organisator. Snakk om god match!

Prosjektlederens oppgaver

Her ser du hva Tjerand skal konsentrere seg om i nærmeste fremtid. Listen kommer til å endre seg.

  • Å få rustet opp nettstedet
  • Opprettholde og publisere oversikt over hvem som gjør hva hvor
  • Coaching av lokale grupper
  • Oppfølging av lærernettverket
  • Operativt samarbeid med andre organisasjoner
  • Formidle alle spørsmål om bistand og følge opp
  • Hjelpe til med arrangementer som landsmøter og konferanser
  • Oppfølging av prosesser som stagnerer

Tjerand er allerede godt i gang: Vi forventer å gå på lufta med et nytt nettsted om ikke så lenge. I nærmeste fremtid kommer han til å oppsøke gruppene rundt om i landet for å bli kjent og finne ut mer om hvordan vi kan støtte bevegelsen. Du er hjertelig velkommen til å ta direkte kontakt med han direkte på mail.

Torgeir Waterhouse, Helge Astad og jeg kommer fortsatt til å utgjøre den strategiske ledelsen av nettverket, og håndterer henvendelser fra presse og myndigheter.

Til slutt vil vi rette en stor takk til Samsung for at de gjør det mulig å ansette en prosjektleder, og til alle dere ute som utgjør grunnfjellet vårt: Dere som driver de lokale kodeklubbene og lærerne som jobber med å få inn koding som både metode og fag i skolene.

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] at det kanskje var mer hensiktsmessig å ta dette med Lær Kidsa Koding (LKK) sentralt, hvor Tjerand Silde akkurat var blitt fulltidsansatt, men hun insisterte på at det var Drøbak som […]

  2. […] om at vi måtte få på plass en sponset stilling slik at vi kunne betjene alt sammen. Så fikk vi dette endelig på plass med Tjerand i slutten av 2014. Nå kunne vi endelig ta bevegelsen over i en mer profesjonell og […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar