På fredag var det mange spente barn (og voksne) på Hofstad skole i Asker, da Kodeklubben fikk besøk av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

«IT-ministeren» vår ønsket å se nærmere på hvordan initiativ under Lær Kidsa Koding bevegelsen kan bidra til å løfte IKT satsingen i skolene. Og sjetteklassingene på Hofstad var naturligvis både stolte og begeistret over å få besøk fra en i regjeringen.

Jeg er imponert over hvor godt statsråden kommuniserte med barna. Det haglet med spørsmål fra elevene, og han tok seg tid til å svare på alle spørsmålene.

– Hvorfor ville du besøke Kodeklubben vår her på skolen? undret Mikkel (11). Svaret kom kontant fra statsråden: – Jeg synes Lær Kidsa Koding bevegelsen er et flott og viktig initiativ, og jeg fikk lyst til å se nærmere på hvordan vi politikere kan bidra til å støtte opp under slike tiltak.

Statsråd Jan Tore Sanner på Kodeklubben Hofstad skole.

Statsråd Jan Tore Sanner besøker Kodeklubben Hofstad skole.

Statsråd Sanner var tydelig engasjert i budskapet vi formidler gjennom Kodeklubben og Lær Kidsa Koding. Da han adresserte forsamlingen med rektor, barna, ordfører, journalister og kommuneansatte, understreket han viktigheten av at barn lærer seg å skape digitale tjenester, ikke bare være forbrukere. Og at han satte pris på at vi fra næringslivet gjør et løft for å bedre barnas kompetanse.

Barna tok regi og viste frem noen av sine kreative prosjekter. Statsråden fulgte interessert med på hvordan Scratch blir brukt til å skape spill, animasjoner, musikk og til og med en kalkulator. Han var også sporty nok til selv å ta utfordringen om å prøve litt programmering. Under kyndig veiledning fra to av barna fikk han spøkelsene til å både fly og forsvinne, og det virket som han hadde mest lyst til å bli en stund (vi kjenner følelsen…).

Statsråd Sanner avsluttet med at det kanskje i nettopp denne skoleklassen finnes en person som kan være neste generasjons Bill Gates eller Mark Zuckerberg – en som finner opp den neste digitale revolusjonen. Bedre kan det ikke sies. Ikke rart at barna ble begeistret!

Ekstra moro for oss i Asker var det at ordfører Lene Conradi, og skolesjef Jo Fiske også var til stede og viste engasjement. Det betyr mye for den lokale forankringen. Bare på Hofstad skole har rundt 130 barn fått prøve seg på programmering, og Kodeklubber er kjørt på 7 skoler i Asker. Vi håper dette bare er starten, og god pressedekning fra Budstikka og Askeravisen hjelper forhåpentligvis til å spre inspirasjon videre.

Statsråd Sanner hadde for øvrig nettopp kommet tilbake fra Estland, hvor han fikk se hvordan IKT og programmering er innført som en del av skoleplanen helt ifra 1. trinn. Myndighetene i Estland har bestemt seg for å være et digitalt foregangsland, og forhåpentligvis har statsråden tatt med litt inspirasjon hjem.

Bedre dataopplæring i skolen? Ja, det både håper og tror jeg IT-ministeren vår ønsker å bidra til.

En stor takk til Simen og Torgeir i LKK som fikset hele besøket. Dere inspirerer, fortsett med det!

Hilsen Thomas Brastad og Kodeklubben på Hofstad

Sjetteklassinger viser statsråden hva de skaper.

Sjetteklassinger viser statsråden hva de skaper.

Statsråd Sanner koder i Scratch.

Statsråd Sanner koder i Scratch.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] i år fikk skolen mye skryt av “IT-Minister” Jan Tore Sanner, som sammen med ordfører Lene Conradi og skolesjef Jo Fiske kom for å lære mer om Kodeklubben […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar