Onsdag 5. november hadde jeg gleden av å få være med og åpne kodeklubben på Fjellstrand skole på Nesodden.

Inspektør Svetlana Voronkova tok initiativet til å tilby alle elevene ved skolen å delta på kodeklubb etter endt undervisning. Årvoll skole gjør noe lignende for sine SFO-elever, men ved Fjellstrand har alle fra 1.-7. trinn dette tilbudet, helt gratis!

I utgangspunktet hadde de tenkt å holde kodeklubb hver onsdag, men etterspørselen var så stor at de måtte dele det over to dager! Nå er det altså kodeklubb både onsdag og torsdag ved Fjellstrand skole. Veldig moro!

Ved Fjellstrand har de kurset en håndfull elever fra mellomtrinnet til å være kodeinstruktører, og så har de fått med noen foreldre på laget for å hjelpe til.

Jeg oppforder andre skoler å se til Fjellstrand. Dette er en glimrende måte å kombinere skole og koding om man ikke ønsker å benytte det i undervisningen umiddelbart. Kodeklubbens materiale er fritt tilgjengelig på nett, og gir en steg-for-steg-oppskrift som alle(!) som er lesedyktige klarer å følge. Ta kontakt med foreldrene ved din skole og hør om det er noen som har noen forkunnskaper eller særlig interesse i å hjelpe til, og hold kurs for elever som ønsker å bidra, slik at de kan lede kurset for andre elever. Alt skolen trenger å stille opp med er lokaler og maskinvare. Om en ansatt ved skolen ønsker å være til stede og bidra er det selvfølgelig bare positivt.

Se video her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar