Det var en entusiastisk gjeng som møttes på Intermezzo i Asker onsdag kveld, for å dele erfaringer og ideer. De som kom på Meetup’en 19/3 var Jan-Erik og Bjørn fra Heggedal, Kristine fra Vardåsen, Nicolai fra Hagaløkka, Geir fra Vettre, Thomas fra Hofstad og Magnus fra Asker kommune.

Siste halvår er det dratt i gang Kodeklubber på fem skoler i Asker, og det var nyttig å få utvekslet erfaringer. Opplegget har variert litt på de forskjellige skolene, både med ulike aldersgrupper og tidspunkt – noen har kjørt kurs i skoletiden, andre på kveldstid. Felles for alle er at det har vært et populært tilbud og skolene har vært positive. Dessuten er det veldig inspirerende for oss veiledere å se kode- og skapergleden blomstre hos barna!

Nå håper vi på flere Kodeklubber. Geir har lyst til å starte  Kodeklubb på Vettre skole, og Frode har meldt interesse fra Arnestad. De skal få all den støtte som trengs fra oss andre! Ellers forsøker vi å spre budskapet og rekruttere flere foreldre/skoler. Ta kontakt hvis du har lyst, eller kjenner en ildsjel som vil starte en Kodeklubb!

Kode-treff i Asker Kulturhus etter påske! 
Vi har lyst til å arrangere et treff i Asker, åpent for alle datainteresserte barn og voksne. Dette tror vi kan bidra til å inspirere nye rekrutter. I tillegg videre motivere de som allerede er i gang med koding, og gi dem en åpen møteplass på tvers av skoler og Kodeklubber. Vi tar sikte på å lage noen stasjoner, hvor barn kan få demonstrert og forsøke seg på ulike oppgaver i Scratch, Python, Mindstorm, Kodu, e.l. Tidspunkt blir sannsynligvis en av de første helgene etter påske.

Sommerskole: Asker kommune ønsker å ha Kodeklubb/datakurs som et tilbud i sommerskolen. Vi prøver å bidra med å samle ressurser til å holde flere kurs på ulike alders- og kunnskapsnivåer. Kjenner du en voksen/ungdom som har lyst til stille som instruktør/veileder i uke 26?

Kort oppsummert, en inspirerende Meetup. Bra folk i Asker! Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Comments are not currently available for this post.