Torsdag 23.1 samlet vi oss for å spre litt info om hva som har skjedd, og hva vi satser på fremover. Siden vi var rundt 25 deltagere, åpnet vi med en runde rundt bordet hvor den enkelte fortalte hva hun eller han kunne bidra med og var interessert i. Torgeir Waterhouse fortsatte med å oppsummere hva som har skjedd hittil både i Oslo og resten av landet. Du finner mye av dette i vår nyttårshilsen. Helge Astad fortalte deretter litt om status i Kodeklubben. Etterpå fortalte Torgeir hva som er viktig nå fremover:

 • Å få dokumentert skolemateriellet slik at det kan tas i bruk på flere skoler
 • Få dratt i gang flere kodeklubber
 • Flere bidragsytere til nettstedet
 • Møteplan for Oslo utover

Deretter hadde vi mingling hvor de som kunne bidra med forskjellige ting pratet sammen.

Konkret:

 • Leif Amund Lie ønsker å organisere systematisering av skolearbeidet. Vi kommer til å kalle inn til nytt møte for å få med flere. Du kan kikke her for å se starten på arbeidet. Torbjørn Skauli har allerede startet med å bidra. Kontakt Leif om du ønsker å hjelpe til!
 • Leif holder også på med et lærerkurs i Scratch
 • Helge Astad rekrutterte til en oversetterdugnad 2. februar. Det var mange interesserte! Kontakt han dersom du kan bidra her
 • Folk fra Deichman rekrutterte kursholdere til kodekurs i vinterferien. De fikk mange interesserte, og vi kommer til å lage et skjema nå snart hvor andre kan melde seg på. Si fra til Helge Astad dersom du allerede nå vet at du kan bidra til dette!
 • Andre folk fant hverandre og ble enige om å starte kodeklubber. Deichman opplevde stor suksess med spilldagen, og vil gjerne tilby lokaler dersom vi får nok frivillige til å ha faste kodeklubber. Kontakt gjerne Kaia Nielsen Kjøs på Deichman eller Helge i Kodeklubben om du vil bidra!
 • Vi skal ha en meetup med lyntaler den 26. februar. Her vil du kunne lære av andre og dele dine egne erfaringer
 • Øystein Gulbrandsen og Torbjørn Skauli planlegger møter for både barn og ungdom i Oslo. Send gjerne mail til Torbjørn dersom du ønsker å bidra her.

Nettstedet er modent for overhaling, og Benedicte Raae og Kristin Svendsen har allerede laget en pilot av et nytt. Imidlertid ønsker vi oss flere som kan ta mindre oppgaver her, slik at det ikke blir noen stor jobb for noen. Kontakt gjerne Benedicte om du kan hjelpe til!

Etter møtet gikk vi for å prate videre på en pub i nærheten. Vi er kjempeglade for at vi ble kjent med nye entusiaster denne kvelden!

IMG_0007

IMG_0008

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] har jeg gjort bittelitt annet! Forrige uke hadde Lær Kidsa Koding arbeidsmøte etterfulgt av litt obligatorisk pils. Fredag var det duket for semesterstartfest og lørdag litt […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar