Spill i både papp og piksler har fått fast plass ved siden av bøker og andre medier i norske bibliotekhyller. Under det årlige arrangementet Nordisk spilldag løftes spill som kulturuttrykk ytterligere frem, med turneringer, foredrag, kurs og spilling i bibliotekene.

Årets spilldag gikk av stabelen lørdag 16. november i hele 132 biblioteker i Sverige, Danmark, Island, Finland og Norge. Blant disse var også åtte av Deichmanske biblioteks filialer i Oslo. Med opplegg fra Kodeklubben og hjelp fra Helge Astad og 12 kunnskapsrike kursholdere, fikk små programmeringsspirer prøve seg på å lage spill gjennom et par formiddagstimer på Bjerke, Lambertseter, Majorstuen, Oppsal og Hovedbiblioteket.

Kursene ble raskt fulle, og til sammen var det omtrent 70 barn som fikk prøve seg på «Tryll bort heksa» og andre oppgaver i Scratch i løpet av dagen. Et par små fugler har dessuten hvisket oss i øret at det var flere av barna som fortsatte ivrig med programmeringen etter at de kom hjem. Det er tydelig at det er både behov og interesse for å lære koding blant Oslo-kidsa.

Takk for en lærerik dag – dette ga mersmak!

 

 

Minikurs i spillprogrammering på Oppsal filial

Stor iver på Oppsal filial!

 

Kodespirene på Majorstuen filial fikk god oppfølging fra Andreas, Even og Erik.

Ungene på Majorstuen fikk god hjelp fra Erik, Even og Andreas.

 

Fullt hus på Unge Deichman

Full konsentrasjon på Unge Deichman.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] lærerne arrangerte vi et kurs i august. Senere på høsten økte aktivitetene med kodeklubber, samarbeid med biblioteker, og vi arrangerte vår første konferanse for lærere. Mye bra opplæringsmateriale er blitt […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar