Kantina til Bouvet i Oslo dannet igjen rammen for en hyggelig kveld med voksne og barn. Torbjørn Skauli i Oslogruppa fortalte først litt om hva programmering er, og hvorfor det er viktig. Så introduserte han Scratch, og noen oppgaver han hadde forberedt. Her er presentasjonen til Torbjørn: Intro til Scratch og oppgaver. I en pause viste Thomas Lund Mathisen frem hvordan man kan kombinere Scratch med sensorer for å lage et spill som reagerer på bevegelser.

Om Konferansen og Kodetimen

Etter pausen fikk barna fortsette og kode, mens de voksne fikk litt informasjon om lærerkonferansen og kveldskonferansen den 15. november. Kveldskonferansen er ypperlig for deg som vil starte kodeklubb, eller møte oss. Vi fortalte også om kodetimen. Her er presentasjonen som ble vist: om konferansen og Kodetimen. Ta med og vis på din kodeklubb eller skole! Vi fortalte også litt om hva som skjer med nettstedet fremover. Det skjer en del forenklinger fremover.. For deg som vil prøve å undervise: Husk at bibliotekene i Oslo skal ha kodeklubber den 16. november og trenger instruktører. Det kom mange spørsmål fra de voksne. Mange lurte på hvordan de skulle snakke med skolene om å få holde kodeklubb eller undervise i koding.  Til deg som ikke var på møtet henviser vi til skolegruppa og kodeklubb-gruppa. Der er det forum hvor du kan stille spørsmål.

Thomas har kombinert Scratch og sensorer

Thomas har kombinert Scratch og sensorer

Barna ble fort engasjerte med å lage egne ting

Barna ble fort engasjerte med å lage egne ting

IMG_2684

Øystein Gulbrandsen, Sissel Jørgensen og Torbjørn Skauli forteller om Scratch

Vi takker Conceptos Consulting som sponset brus og potetgull til stor glede for ungene. LKK´ere er dedikerte folk: Thomas Qvidahl fra Rana skal starte kodeklubb der, og kom ens ærend for å møte oss. Kudos!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar