Torsdag 3. Oktober hadde kodeklubben Halden sitt første Lær kidsa kode kurs. Dette kurset ble ledet av Beathe Due, Pernille Omberg, Ellen H Anthonisen med resten av de fantastiske frivillige fra Høgskolen i Østfold, avd. Halden. Vi startet med å fordele oppgaver, noen rigger, noen møter barna og noen hjelper barn med å sette i gang.

Det var over 50 barn som møtte opp, noe som var mange fler enn forventet! 

Rett etter kl.13 startet Harald Holone sitt foredrag om Processing og Scratch. Etter Harald fikk Anders Skaalsveen litt tid for å presentere Minecraft/Computercraft. Dette var veldig populært blant barna!

Når dette var ferdig fikk vi samlet barna i biblioteket, så de fikk satt seg til rette og startet opp. Etter en kort stund var pizza og drikke klart i kantina.

Resten av ettermiddagen fikk de frivillige løpt seg slitne mellom barna. Det er viktig at vi går rundt og spør barna om alt går bra, ikke alle skjønner at uansett hva de lurer på så kan de strekke opp hånden i været så får de hjelp.

Vi fikk knall respons både fra barn og foreldre! Alle barna var stor fornøyd og de aller fleste spurte når neste kurs skulle holdes. Dette var en stor suksess!
NRK P1 var inne og hadde intervjuer (ca. fra 21 min) med et par av de frivillige og et av barna. NRK kom også tilbake med et videokamera for å lage en reportasje til østlandssendingen.
Halden Arbeiderblad var også innom for å intervjue og ta bilder til en artikkel.

2 replies
 1. Helge Astad
  Helge Astad says:

  Kult! Artig at det var så populært:)

  Finnes det noen oppgaver eller en oversikt over hva dere gjorde i de forskjellige programmene? Jeg er på utkikk etter et undervisningsopplegg i Minecraft/Computercraft f.eks…

  • Pernille Omberg
   Pernille Omberg says:

   Jeg har oppgavene vi brukte i processing, bortsett fra dette var det ingen konkrete eksempler som barna jobbet med 🙂
   Hvis du har en epostadresse så kan jeg prøve å sende noen av dem? Gikk stort sett ut på å flytte på en firkant (bil), legge inn et bilde for bilen etc. 🙂 Var også en oppgave der de lekte med alpha (gjennomsiktighet).

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar