panorama_at_finn
Den 2. april hadde vi kickoff i fire byer samtidig – etter at vi hadde holdt på i bare fem uker! På talelisten sto blant annet fornyingsminister Rigmor Aasrud. I Oslo satt det 120 deltagere i kantina til Finn, og det var lignende møter hos Comoyo i Trondheim, Lyse i Stavanger og i Bergen offentlige bibliotek. I tillegg viser streaming-tjenesten vi brukte at det var ca. 200 som så på hjemme.

Agendaen, med tidspunkter i videoen:

 • 00:00: Adm. dir. i FINN Christian Halvorsen ønsker velkommen.
 • 03:50: Torgeir WaterHouse og Simen Sommerfeldt presenterer hva vi håper å få ut av kvelden, og beskriver et initiativ løselig basert på code.org. Så inviterer vi til dugnad. Og så hilser vi til Bergen og andre byer som streamer fra møtet
 • 14:15: Statsråd Rigmor Aasrud: Om betydningen av digitale kunnskaper blant unge, og hvordan Lær Kidsa Koding! passer inn helheten
 • 20:17: Hvordan kan vi få koding inn i skolen? Beathe Due, medlem av Digitutvalget. Om rapporten deres til regjeringen, og konseptet “Den digitale Skolesekken”
 • 25:37: Jens Christian Brynildsen forteller om sine erfaringer med å lage og avholde spillprogrammeringskurs for barn i nærmiljøet
 • 32:50: Torbjørn Skauli forteller om hvordan han fikk ungdomsskoleelever til å undervise Scratch til barna på SFO
 • 42:50 Helge Astad og Anne Aaby introduserer kodeklubben – et ferdig kursopplegg som du kan starte med på den lokale skolen eller biblioteket
 • 50:00: Olve Maudal forteller om hva slags kurs og verktøy som passer til barn i forskjellige aldersgrupper
 • Gruppediskusjoner i alle byene. Vi ble kjent med hverandre og drøftet hva vi kunne gjøre fremover

-Du lurer sikkert på hvorfor vi publiserer dette nå? Vi vil ta vare på det som ble sagt, og formidle litt av stemningen. Og så er det artig å se tilbake på hva vi sa den gangen og sammenligne med hvordan det har gått.

Bilder og linker! Om du har bilder fra møtene i de andre byene, eller linker til andre artikler: Si fra i kommentarfeltet!


Her er noen andre artikler og bloggposter om møtet:

Her er presentasjonene fra møtet:

Og her er møtene på meetup.com, med alle deltagerne, kommentarene og bildene. Det står 108 deltagere i Oslo, men det kom mange uanmeldt, så vi regnet oss frem til 120

Lær Kidsa Koding!

Tuesday, Apr 2, 2013, 6:30 PM

FINN.no
Grensen 5-7 Oslo, NO

108 members Went

Hensikt med møtetÅ fortelle litt om hva vi har lært siden vi startet, våre ambisjoner,  og hvilke utfordringer vi kan løse sammenÅ gi nytteverdi for deg som ønsker å starte kurs lokalt eller kurse dine egne ungerÅ innby til dugnad slik at vi både kan ha bra aktiviteter lokalt, og dele nyttig informasjon på tvers av landetHusk at det er påmeld…

Check out this Meetup →

Lær kidsa koding!

Tuesday, Apr 2, 2013, 6:30 PM

Location details are available to members only.

14 Members Went

Program:18.30 Mingling19.00 Streaming av presentasjoner fra søster/mor-meetupen i Oslo20.00 Open spaceI all hovedsak kan dette sees på som et innledende stiftelsesmøte for LKK (Lær kidsa koding!) der vi prøver å finne ut hva vi vil og hvor veien går videre.Tusen takk til Comoyo som stiller med lokaler.

Check out this Meetup →

Lær kidsene koding!

Tuesday, Apr 2, 2013, 6:30 PM

Auditoriet, Bergen Off. Bibliotek
Strømgaten 6 Bergen, NO

31 Knotteknøtt Went

Programmet vil bestå av streaming fra søster-Meetupen i Oslo med påfølgende diskusjon og samtale i auditoriet på Bergen Off. Bibliotek.Vi ønsker at folk og organisasjoner skal få møte hverandre, bli presentert en del felles informasjon fra Meetupen i Oslo, og deretter gis anledning til å drøfte alle aspektene eller starte med å arrangere lokale ku…

Check out this Meetup →

Lær Kidsa Koding!

Tuesday, Apr 2, 2013, 6:30 PM

Lyse Tele
Breiflåtveien 18 Stavanger, NO

18 medlemmer Went

NB! Lyse inviterer også folk via mail og FB. Så det kommer flere enn det du ser herProgrammet vil bestå av streaming fra søster-Meetupen i Oslo med påfølgende diskusjon og samtale i hos oss.Vi ønsker at folk og organisasjoner skal få møte hverandre, bli presentert en del felles informasjon fra Meetupen i Oslo, og deretter gis anledning til å drøf…

Check out this Meetup →

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] la veldig mye arbeid ned i forberedelsene til kickoffen i april 2013. Så ble den da også en dundrende suksess, med 120 deltagere på kantina til Finn. Og ca. 60 […]

 2. […] at vi startet å samle folk 27. februar, hadde vi en kickoff 2. april der vi fikk ministerbesøk. Dermed var vi i gang med kodeklubber, foreldre-og-barn aktiviteter og samarbeid med skoler over […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar