Torsdag 19. september hadde vi et nytt Meetup for Lær Kidsa Koding i Asker. Fire engasjerte sjeler møtte opp på Baracoa i Asker for å utveksle ideer og erfaringer, samt planlegge tiltak videre. Det spirer bra nå med Kodeklubber i Asker!

Nicolai Langfeldt (sammen med Hans Erik Ruud) drar i gang en Kodeklubb på Hagaløkka skole. Kurset starter i uke 42 og blir kjørt i skoletiden for alle 4. klassingene. Deretter vil skolen evaluere og vurdere om det skal innføres som en permanent datatime i skoleplanen.

Thomas Brastad starter en Kodeklubb på Hofstad skole i uke 42. Første kursdel kjøres for alle 5. klassingene på kveldstid frem til jul. På sikt er målet å få instruktører fra ungdomsskolen til å kjøre kursene som en del av skolens dataopplæring. Thomas har også dialog med Asker kommune om info til skolene/foreldrene og hvordan best etablere flere og varige Kodeklubber i kommunen.

Andreas Kirkerud er lærer på Mellom-Nes skole og ønsker å introdusere koding til sine elever. Han vurderer å starte en Kodeklubb for 6. klassingene. Andreas tar også kontakt med IT Admin i Asker kommune for å koordinere med IT opplæring av lærere.

Bjørn Ramseth vil sparke i gang en Kodeklubb i Heggedal skole og tar kontakt med rektor.

Blir virkelig gøy å se om skolene i Asker setter en ny standard for dataopplæring i barneskolen. Stå på!

Neste Meetup blir i mid november.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar