Video og bilder: Stian A. Giltvedt

Stor happening med 180 voksne og barn på Oslo Plaza den 11. juni

ndc_code_clubSom en oppfølger til den første kodekvelden i Oslo, tenkte vi at vi skulle gå skikkelig i dybden på koding – med egne spor for aldersgrupper og interesser.  Børge Hansen foreslo at vi kunne kontakte Programutvikling for å se om de ønsket å gjøre noe sammen med oss i anledning Norwegian Developer Conference (en av de største utviklerkonferanse i Europa). Og gjett om de gjorde! Kjersti, Charlotte, Jakob og resten av gjengen i Programutvikling la seg i selen for at ungene skulle føle at de var på konferanse. Resultatet kan du se bilder av her. Vi er kjempefornøyde!

Minecraft-modding var for de aller eldste. Og her ser du 16-årige Thomas Lund Mathisen i gang med å undervise i kunsten. Vi ser for oss at det blir egne grupper som holder på med Minecraft modding/plugins i Osloområdet utover høsten.

Thomas underviser i Minecraft

Når man er på konferanse trengs det både T-skjorter og ordentlige skilt. Her er ingen detaljer utelatt

Torbjørn Skauli hadde med seg en spesiell gjesteforeleser på Scratch-sporet: Linda Sandvik! Dagen etter dro hun rett til England for å lansere Code Club World, som Helge skriver om i Kodeklubben. Det var kjempegøy å høre på hvordan Linda hadde dratt i gang Code Club og fått det til å skalere så fort. Her har vi mye å lære!

Mor og datter koder

 

Roger Antonsen kjørte som vanlig et inspirerende opplegg om processing. Her deltok det en hel klasse fra Hundsund skole!

Roger underviser processing

Øystein Imsen og Bjørn Sør-Reime Erga kjørte en sesjon med Kodu – midt opp i forarbeidet til Kodu Cup. De gutta ligger ikke på latsiden.

Fornøyd gutt koder

 

Bakås skole er en av de som skal i gang med undervisning i programmering til høsten. Rektor Asgjerd Halseth tok med seg en del andre skolefolk slik at de fikk oppleve hva vi holder på med og møte oss. De som var med var Bjørn Indrelid – områdedirektør område C, Eirik Haugberg – ass. Rektor Ellingsrud, Wenche Gjerdingen – ansvarlig for kulturtimen på Bakås.

En slik kombinasjon av NDC og kodekveld gir mersmak. Vi er allerede i samtale med Programutvikling om hvordan vi kan utvide konseptet neste år. Og vi ønsker å rette en stor takk til dem for at de stiller opp for barna!

 

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] 2013 hadde vi de førstte start-aktiviteter i Oslo og Bergen, og den første NDC code club. Torgeir og jeg holdt foredrag på utallige konferanser og ga intervjuer i mange medier. Dette var […]

  2. […] vi i gang med kodeklubber, foreldre-og-barn aktiviteter og samarbeid med skoler over hele landet. Allerede 11. juni hadde vi vår første konferanse for barn. Noen ildsjeler blant lærere skjønte at informatikk er verdifullt for barna, og startet med å […]

  3. […] organisasjonen «Lær Kidsa Koding» og NDC (Norwegian Developer Conference) arrangerte sammen en konferanse med 4 forskjellige kurs i ulike nivåer og aldergrupper den 11. juni […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar