Kodeklubben er startet fordi vi ville lage en norsk versjon av Code Club. Code Club er startet av Linda Sandvik og Clare Sutcliffe, som ville lære barn å programmere. Sammen satte de i gang, og nå finnes det Code Clubs på mer enn 700 skoler i hele England.

I dag har Code Club tre kursserier: Scratch, Hard Scratch og HTML/CSS. Neste kurs vil bli Python. Kursene er morsomme, lærer bort ordentlige programmeringsmetoder i et objektorientert språk og gir et godt grunnlag for videre programmering. I begynnelsen er det mest spill og leker som blir programmert, men etterhvert er det også websider, webdesign og mer avanserte ting.

Codeclub

Code Club underviser i Scratch, et programmeringsspråk for barn utviklet av MIT (Massachusets Institute of Technology). Scratch er lett å lære, krever ikke forkunnskaper og trenger ikke dyre datamaskiner for å kjøres. Scratch er oversatt til norsk, så elevene trenger ikke å kunne engelsk. Alle kommandoen skal draes inn i programmet i motsetning til å skrives inn, noe som kan være bra for barn som ikke er vant med å skrive mye på keyboard.

Whatsthat

 

Om du vil starte en Kodeklubb på din skole eller i ditt nærmiljø, bli med på meetup torsdag 23. mai flere steder i landet.

Oslo: Kodeklubben Oslo

Trondheim: Kodeklubben Trondheim

Bergen: Kodeklubben Bergen

Sandefjord: Kodeklubben Sandefjord

 

Du kan også kontakte Helge direkte på helge@kodeklubben.no

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar