Jeg skrev i en tidligere blogpost at Computas skulle til en ungdomsskole for å lære dem å programmere droner. Nå har vi altså vært der. Jeg var utrolig spent på forhånd på om dette skulle fungere. Om det skulle bli for komplisert å programmere droner i JavaScript, om vi skulle klare å fange interessen til elevene, om det i det hele tatt var mulig å lære så mange konsepter på en gang for noen som ikke har programmert før. Og jeg lurte på hvordan programmere som stort sett diskuterer programmering med andre programmere skulle håndtere å lære noe bort til noen som aldri hadde programmert før.

Planen var enkel. Jeg hadde en ide om at dersom de fikk et program som virket, så skulle de alltids klare å endre på det programmet. De fikk utdelt et ark med ferdig kode som virket, som de siden kunne endre på. Det er kanskje ikke så viktig om man forstår alle detaljene av programmeringsspråket. Kanskje er det faktisk helt fint å bruke globale variable. Kanskje er klipping og liming av kode for å se hva den gjør en helt fin måte å lære på i starten.

Jeg var utrolig imponert over hvor fort elevene plukket opp ting og på hvor mye de fikk til på egenhånd. En gruppe med bare jenter var først ute med et kjørende program og high-fivet hverandre etter å ha fått dronen til å ta av, henge noen sekunder luften og pent lande igjen. Etterhvert fant gruppene ut av hvordan man kunne slå opp i APIet til dronen og fikk dronen til å fly oppover, sidelengs, ta saltoer med mere. De la planer for hvordan de skulle klare å fly dronen ut av klasserommet og bortover gangen og for hvordan de skulle få tatt nok høyde til å slutte og kræsje i gulvet når de fikk dronen til å slå salto. Entusiasmen i rommet var helt fantastisk å være vitne til. Vi som var der fra Computas hadde det utrolig moro, elevene så ut til å ha det gøy og jeg er helt sikker på at vi vekket interessen for programmering hos mange!

Det eneste jeg ser som utfordrende med opplegget er at det er forholdsvis ressurskrevende. Droner og reservedeler blir fort forbruksvare i møtet med en ungdomsskole…

Programmerer droner

 

Se resten av bildene fra arrangementet her

 

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Computas stilte med med fire instruktører, i samarbeid med ex-Computass Arnulf Krokeide fra Confirmit og de dronene som overlevde elevene på Hundsund sin herjing Les mer om programmering av droner på Hundsund her. […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar