Tirsdag 6. mai rett før kl 18.00 myldret det av uvanlig mange mindreårige barn utenfor lokalene til Bouvet ASA på Myrens Verksted i Oslo. Lær Kidsa Koding! skulle ha sin første samling og hele 120 barn og voksne stilte med oppladede PC´er, klare for koding.

Stemmesurret  i det fullsatte lokalet stilnet først da Sverre Hurum. Bouvets CEO, tok ordet og ønsket velkommen til dugnaden.

Simen Sommerfeldt, ildsjel og CTO i Bouvet, informerte om praktiske forhold og skisserte programmet kidsa kunne vente seg: To presentasjoner, gruppearbeid og Q&A til slutt.

Førstelektor Roger Antonsen var førstemann ut med en enkel innføring i Processing, tekstbasert programmering med lav terskel for å sette i gang. Antonsens entusiasme og glød smittet raskt over på deltagerne. Det gikk ikke mange minutter før samtlige satt intenst konsentrert for å få de første kodelinjene til å fungere på skjermen. Mange lettede sukk hørtes da den røde ellipsen dukket opp – et mirakel for nybakte kodekids. Som den berømte fløytespilleren ledet Antonsen forsamlingen gjennom de første trinnene i kodingens verden. Full oppmerksomhet og applaus da han avsluttet med NetLogo og simulering av utviklingen med ulver og sauer plassert på samme jorde.

Dag Helge Berntsen fra FFI tok over stafettpinnen og ga forsamlingen en rask innføring i 3D-programmeringens mysterier. ScetchUp-plattformen starter enkelt, men kan bli til et svært avansert program. Pertekt for de yngste før de eventuelt forsøker seg på Maya.

Begge foredragsholdere greide å formidle kodespråket på en enkel og forståelig måte.

Forsamlingen delte seg deretter i grupper etter alder og interesser. Processing, Maya og SketchUp ble nøyere forklart i forskjellige gruppene. Erfarne programmerere sto klar til å svare på store og små spørsmål. De fikk det travelt men kidsa utviste tålmodighet.

Tiden gikk fort til 20.30 og avslutning. Deltagerne var åpenbart fornøyde med kvelden og det hyppigste spørsmålet var når neste samling er.

Å kode i Processing - med Roger Antonsen

Å kode i Processing – med Roger Antonsen

Konsentrasjon om SketchUp

Konsentrasjon om SketchUp

Entusiastisk innføring i Processing av Roger Antonsen (UiO).

Entusiastisk innføring i Processing av Roger Antonsen (UiO).

Dan Helge Bentsens (FFI) 3D-monster vakte interesse.

Dan Helge Bentsens (FFI) 3D-monster vakte interesse.

Fullt hus og konsentert jubel

Fullt hus og konsentert jubel

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] 2013 hadde vi de førstte start-aktiviteter i Oslo og Bergen, og den første NDC code club. Torgeir og jeg holdt foredrag på utallige konferanser og […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar