En liten smakebit av hva Universitetet i Oslo og Institutt for informatikk gjør på The Gathering.

Det er påske, og vi på plass i Vikingskipet i Hamar for å være med på The Gathering. The Gathering er norges største dataparty og verdens nest største datatreff etter Dreamhack i Sverige. Arrangementet har siden 1996 blitt holdt hver påske i Vikingskipet i Hamar og varer fem dager i strekk. The Gathering trekker idag over fem tusen deltagere som hovedsakelig består av unge mennesker med interesse for data.

Loddelab under The Gathering 2012.

Loddelab under The Gathering 2012.

Vi er over 40 studenter og ansatte fra Universitetet i Oslo, hovedsaklig Institutt for informatikk, som er her for delta med utstillingsstand, deltakerrekke, foredrag, kurs, artikler og mange andre spennende saker. Som i 2012 kaller vi opplegget for “UiO: Campus TG”, og tanken er at vi kommer med et mini-universitet til The Gathering. Vi er her for å representerere, rekruttere, formidle og ikke minst – lære kidsa å kode!

Fra Arduinokurset under The Gathering i 2012.

Fra Arduinokurset under The Gathering i 2012.

Kurs- og foredragsporteføljen vår består av introduksjonskurs til Linux, JavaScript, Android, Python, Raspberry Pi, Arduino, fjernadministrering, skytjenester, diskret matematikk og en rekke annet, som Rubiks kube, japansk og kinesisk. Vi holder også populærvitenskapelige foredrag med titler som “Logikk og Minecraft for nybegynnere”, “WPS-hacking”, “Den lysere siden av spill”, “Søvn, søvnmangel og koffein”, “Skriveleif og annen utilsiktet språkkomedie”, “Energi: Hva, hvor, hvorfor, hvordan?” og “Papirflyfysikk”.

Målet vårt er først og fremst å skape interesse og engasjement for studier og vitenskap, med fokus på realfag og informatikk. I foredraget “Skjønnheten og gleden ved informatikk” er fokuset på hvordan programvareomgivelser som NetLogo, Processing og Scratch, oppmuntrer til eksperimentering og læring av programmering.

Fra Arduinokurset under The Gathering i 2012.

Fra Arduinokurset under The Gathering i 2012.

Nytt av i år er at vi står som hovedansvarlig for to av TGs egne konkurranser. Den ene er den tradisjonelle konkurransen i kunstig intelligens-programmering, og den andre er en hackekonkurranse, hvor man kan forsøke seg på en rekke oppgaver (alt fra enkle oppgaver i nettleseren til vanskeligere dekrypteringsoppgaver).

På standen vår stiller vi med 3D-printing, loddelab, egenlaget arkademaskin, mikrokontrollere, nøtter, brettspill og annet som kan stimulere til kreativ tenkning. På standen vår vil det også til enhver tid være programmering – på direkten – i en rekke forskjellige programmeringsspråk! Språkene man kan få en smakebit av er Lisp, Promela, Bash, Assembler, C, Coq, C#, D, JavaScript, Processing, Maude, Java, Scheme, LaTeX, HTML, Python og CSS!

Universitetet i Oslo på The Gathering 2012. Foto: Steinar Gunderson

Universitetet i Oslo på The Gathering 2012. Foto: Steinar Gunderson

For de som er interesserte i å følge med på hva vi gjør, så er vi selvfølgelig på Facebook, Twitter og har våre egne nettsider. Vi er også å finne på The Gatherings egne nettsider.

(Dette innlegget er skrevet av Roger Antonsen, førstelektor ved Institutt for informatikk, Universitetet i Oslo, og er også publisert på nettsidene til Åpen sone for eksperimentell informatikk.)

1 svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar