Computas skal lære en klasse på Hundsund ungdomsskole å programmere ved hjelp av quadcoptere og javascript 7. mai

Mitt første program styrte ikke et quadcopter. Jeg tror det skrev navnet mitt om igjen i en uendelig løkke eller noe tilsvarende teit. Jeg vet ikke engang om det fantes quadcoptere da jeg lærte å kode. Men tenk så tøft det hadde vært om vi kunne lære noen å programmere ved hjelp av quadcoptere. Det programmet tror jeg de vil huske. Da kunne de sagt “Mitt første program styrte et quadcopter.”

Hvis du lurer på hva et quadcopter her, så er det et bilde fra en Meetup der vi fløy quadcoptere/droner her:
Drone

Planer

Computas har kjøpt inn fem droner av typen AR Drone 2, som har et enkelt grensesnitt for å programmere mot. Mer informasjon om det finnes på nodecopter.com.
Vi har en avtale med Hundsund ungdomsskole om å teste ut konseptet der på en 9. klasse 7. mai. Planen er å dra ned 5-6 utviklere med 5-6 droner og ferdig oppsatte maskiner, 12 batterier, brus og pizza og spre litt ekte hackerkultur. Så langt har vi tenkt at vi er der i ca. 4 timer og har en workshop med ferdige programmer som elevene kan skru litt på og se hva som skjer når de endrer ting.

Eksempel på et program

Se et eksempel på et program her:
https://gist.github.com/bjartwolf/5208139

Eksempel på en endring – lær om variabler

Alt jeg tenkte å gjøre her var å bytte ut et tall med en variabel. Sånn kan man også lære om hva en variabel er. Etterpå kan man kanskje gange den med to og se hva som skjer. Det modifiserte programmet kan for eksempel se slik ut
https://gist.github.com/bjartwolf/5208148

Så – videre, hva kan vi gjøre? Regne om tidspunktene fra sekunder til milisekunder? Lage en brukerstyrt input for når ting skal skje? Hente ut målinger fra dronen? Vi tenkte egentlig å bare lage masse forskjellige oppgaver med jukselapper som man kan bruke for å få til forskjellige ting, så kan man bare prøve seg frem ved å skrive av? Har noen bedre ideer så kommenter gjerne under.

Erfaringer

Dette var en knallsuksess for voksne kids, så vi håper det funker på en ungdomsskole også – se Meetup Mini NodeCopter for bilder fra et tidligere arrangement vi har gjennomført.

Og her var en liten sak vi laget da – styr dronen kun ved hjelp av håndbevegelser.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=W3OL7MR1XSc&w=640&h=480]

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] skrev i en tidligere blogpost at Computas skulle til en ungdomsskole for å lære dem å programmere droner. Nå har vi altså […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar