Når jeg vokste opp på 80-tallet var det dataklubbene hjemme i Sandnes som gjorde at jeg fikk bensin på lidenskapsbålet som omhandlet data og koding. Vi dro med oss vår kjære Commodore 64 med tilhørende 1541 murstein  inn på skolene hvor dataklubbene holdt hus og lærte av hverandre alt fra basic til assembler. Med en onkel som også var allerede oppslukt av dette og villig til å lære meg masse, fikk jeg drømmestarten for denne lidenskapen. På 80 tallet oppstod et fenomen under navnet demo-scenen, hvor man fikk demonstrere sine ferdigheter og hvor langt man kunne presse plattformene man hadde tilgjengelig på den tiden. Selv var jeg involvert i en del produksjoner på ulike plattformer, som f.eks. produksjonen som het “Eggsuck”, se bilde under:

Demo-scenen har alltid vært representert på ulike “parties” som f.eks. The Gathering hvor man da har konkurrert med demoer, musikk og grafikk. Noe som førte til at man lærte seg fort å jobbe under press med konkrete deadlines på en bestemt dag og klokkeslett. De tidligste partiene fikk man ikke lov å lage noe på forhånd, som ga ytterligere tidspress.

Muligheten til å gi noe tilbake

Med det som bakteppe må jeg bare si at jeg ble mildt sagt gira når jeg så at “Lær Kidsa Koding!” oppstod her i Norge. Jeg kaste meg rundt og spurte kjapt om muligheten for å bidra og fikk kjapp feedback på at jeg kunne jo se på muligheten for å gjøre noe i Sandefjord. Vips, Meetup registrert og første møte satt opp:

Kick off

Tuesday, Apr 9, 2013, 5:30 PM

Personalrommet, Ranvik Skole
Ranvik Sandefjord, NO

16 Members Went

17:30 – 18:00 – Mingling18:00 – 19:30 – Einar viser litt muligheter med ulike ting som kan brukes til å vekke interesse19:30 – så lenge vi vil – Fri diskusjon på hvordan vi kan bygge “Lær Kidsa Koding!” i SandefjordLitt løs agenda, men tanken er å ha et oppstartsmøte for foreldre og andre interesserte til å finne en form for oss i Sandefjord….

Check out this Meetup →

Jeg ser på dette som en kjempemulighet. For egen del var det helt avgjørende å kunne ha et miljø å henvende meg til for å komme dit jeg har kommet nå i mitt yrke, og ikke bare er det et yrke – men en hobby som jeg er lidenskapelig opptatt av. Så det å få være med å bidra ser jeg på med stor glede og gleder meg til å komme ordentlig i gang.

Gleder meg til fortsettelsen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar