Kodeklubben Oslo er et gratis fritidstilbud til barn og unge i Oslo som har lyst til å lære seg programmering. Vi arrangerer kodekurs på kveldstid både høst og vår, og holder til på Ole-Johan Dahls hus på Universitetet i Oslo Blindern. Ta gjerne kontakt med våre koordinatorer om dere har noen spørsmål om Kodeklubben Oslo.

Siste nytt fra kodeklubben:

 • Kursinformasjon vår 2016

  Kursene arrangeres på Ole-Johan Dahls hus på tirsdager og torsdager klokken 17:30-19:00. Oppstart er uke 5, og vi holder på til uke 10, med vinterferie i uke 8.

  På vanlige kurs i Scratch har vi tilgang på datarom, og deltagerne er ikke avhengig av å ta med egen laptop. Alle andre kurs, inkludert Scratch 2, krever egen laptop med på kurs – alle operativsystem er ok. Vi vil hjelpe alle igang med innlogging / installasjon første kurskveld. Alle våre oppgavesett ligger tilgjengelig på kodeklubben.github.io.

  Vi ønsker gjerne at foreldre følger deltagerne med på kurs første kveld. Alle påmeldte under 10 år bes om å bli fulgt av foreldre hver gang.

  Romoversikt tirsdag / torsdag:

  • Scratch på datarom Sed, 1. etg, begge dager.
  • Scratch 2 / App Inventor på seminarrom Shell, 1. etg.
  • Python / Processing på seminarrom Perl, 2. etg.

   

  For de som har spørsmål ang transport og parkering så vil vi henvise til Universitet i Oslo sin informasjonside rundt dette: www.uio.no/om/finn-fram/parkering.

 • Påmeldingen til vårens kurs har åpnet!

 • Oppstart vår 2016

  Kodeklubben Oslo starter opp med nye kurs den første uken i februar, og mer informasjon om kurs og påmelding kommer på denne siden ca 20. januar. For alle som er interessert i å vite mer om Kodeklubben Oslo og våre kurs så kan vi anbefale å delta på vårt informasjonsmøte.

  Dato: Onsdag 27.01.16
  Tid: Kl. 17:30-18:30
  Sted: Auditorium Simula, Ole-Johan Dahls hus, Blindern, Universitetet Oslo
  Facebook: fb.com/events/1631473960446686
  Meetup: meetup.com/Laer-kidsa-koding/events/227882577

 • Kodeklubben tar vinterpause

  Kodeklubben Oslo tar pause i desember og januar, også starter vi opp igjen i starten av februar 2016. Vi vil arrangere et informasjonsmøte i slutten av januar, og det blir mulighet til å melde seg opp til kurs fra midten av januar. Mer informasjon kommer her i starten av januar.

 • Oppstart høst 2015

  Høsten 2015 arrangerer Kodeklubben Oslo to kurs i Scratch og to kurs i Python. Begge kursene går både tirsdager og torsdager gjennom hele høsten kl 17:30-19:30, fordelt på grupperom på i 1. og 2. etg på Ole-Johan Dahs hus. Alt som trengs er at påmeldte tar med egen datamaskin.

  Informasjonsmøte torsdag 3. september kl 17:30 i forelesningssal Simula, Ole-Johan Dahls hus. Oppstart er tirsdag 8. september og torsdag 10. september. Avslutning er tirsdag 10. november og torsdag 12. november. Vi tar fri i høstferien i uke 40.

  Scratch passer for nybegynnere fra 10 år og oppover, til og med 10. klasse. Python passer for de med litt erfaring, og nybegynnere fra 13 år og oppover, til og med videregående skole.

  Påmelding på: bit.ly/kodeklubbenoslo

  Prosjektene våre ligger på: kidsakoder.no/koding

  Romoversikt:

  • Scratch tirsdag: Seminarrom Sed, 1. etg.
  • Python tirsdag: Seminarrom Java, 2. etg.
  • Scratch torsdag: Seminarrom Sed, 1. etg.
  • Python torsdag: Seminarrom Java, 2. etg.